søndag 8. juli 2012

06.07 Victors første joggetur








Victor får være innestengt i gangen om natta, noe som går helt fint. Med unntak av litt ”oppredningsprosedyre” er det helt tyst og lugnt.

Ellers er han annerledes enn Carmen på mange måter. F. eks. bare MÅ han ligge ved bena mine, - helst med hodet oppå føttene. Så når jeg sitter og skriver på PCen har han fast plass under stuebordet. Carmen pleier jo å ligge i biabedden eller stresslessen. Så hermer de litt etter hverandre da, - kommer den ene bort for å få kos, kommer gjerne den andre også styrtende!

I dag startet jeg med joggetur med to hunder. Vissnok har Victor aldri vært tatt med på joggetur før. Skjønner ikke hvorfor, for du verden for et joggetalent!! Han holdt seg så pent på venstre side (i kobbel) at han nærmest løp fot i 5 km. Carmen svartsprett fikk løpe løs. Vanligvis tillater jeg litt mindre radius enn jeg tillot i dag. Det eneste gale hun finner på er for så vidt bare å spise gress, noe hun også gjorde i dag. Den siste biten fikk begge jogge i kobbel ved siden av meg. Det er et vakker syn de to labbene - en gul og en svart :-))

På ettermiddagen tok jeg en liten ”test-tur” i nabolaget med kløv på begge hundene. De var SÅ fine der de gikk side om side, og med flotte farger på kløvene,

Deretter var det tid for en liten apporteringsøkt. Jeg la rett og slett opp til et feltsøk for dem. Bandt dem på stamplass og gikk ut og gjemte apportene. Så bytta jeg på å sende dem ut, det ble jo passivitetstrening for den som ble sittende igjen.

Ellers spiste Victor dårlig både på kvelden i går og til morgenen i dag. Sitt eget medbrakte tørrfor er IKKE interessant. De første dagene ville han ha Carmens tørrfor, men til morgenen i dag var ikke det av interesse heller, Til kvelds i dag fikk han derfor fra Carmens forpremie på Sunnmøre - energi-fór. Og det syntes han tydeligvis smakte godt, for han spiste alt sammen og ville ha mer. Når jeg prøvde å gi ham litt tillegg av hans eget tørrfór derimot ville han absolutt ikke ha det.

Min egen hund finnes jo ikke kresen på mat, rent bortsett fra en liten periode etter løpetid i fm innbilt drektighet. Så, det er uvant for meg med en hund som går fra maten. Egentlig er det vel kanskje et tegn på at han ikke føler seg helt hjemme her enda, - han er nok en mer følsom skapning enn det (ti og med?) Carmen er. Hun spiser jo uansett hvor hun er og hvem hun er sammen med!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar