søndag 8. juli 2012

07.07 Risikosport?











Det ble ny sykkeltur i dag, og denne gangen ble det en mil.

Det KAN være en risikosport å sykle med to hunder... En km før vi var ferdig med turen skar gjestehunden, som ikke er så sykkelvant, over mot venstre og kom foran sykkelen, og mitt forsøk på unnamanøver resulterte i et stup over sykkelen, hvor jeg landa på albuen med sykkelen og to forvirra hunder over meg. Jeg tror Victor hørte en lyd bak seg som han skvatt av, også hadde han rett og slett litt for lang line til sykkelen.

Heldigvis gikk det bra med de firbente. Den tobente? Jeg var nok litt av et syn der jeg lå under sykkelen. Springerlina til Carmen var rundt den høyre ankelen min, og jo mer hun kjempa for å komme løs, jo strammere satt benet mitt fast (ganske blå og hoven der nå). En liten stund lurte jeg på om jeg i det hele tatt skulle komme meg løs, det var ikke et menneske i sikte å få hjelp av heller. Heldigvis løste låsen på springerlina ut, så Carmen kom seg løs. Dermed klarte jeg å kneppe løs Victor og fikk stablet både meg selv og sykkelen opp. Litt forslått på høyre side av kroppen, - vondt i hofta og kneet, litt grus i henda (ja, sykkelhansker hadde nok vært lurt) og et dypt skrubbsår på albuen.

For øvrig var det interessant å vrenge det høyre ermet på jakka mi, og vaske vekk all huden som satt fast der.... Tror det kunne gått ganske galt med den albuen om jeg ikke hadde hatt jakke på meg.

Hva vi gjorde når alle hadde kommet seg løs? Tilbake på sykkelen, selvsagt. Den som gir seg er en dritt! I morgen blir det ny sykkeltur!!

På ettermiddagen begav trekløveret seg ut med noen dummyer i det lette regnværet. Målet var en kabelgate. Begynte med å gå fot med begge løse og la igjen noen apporter ved en stor busk. Så gikk jeg tilbake, kasta en dummy til siden, den ene hunden ble sendt på fremmadsending og når den var hjemme ble den andre sendt på en markering.

Sånn fortsatte vi, lenger og lenger unna området, til alle var inne.

På kvelden var det tid for en valpetitt hos en venninne med Welsh Corgi Cardigan Lucy med et valpekull op 2,5 uke. De har en stor (og fantastisk flott japanske inspirert) hage, og der fikk de voksne lov å boltre seg litt. Dvs jeg bytta på å ha Carmen og Victor løs. Litt bilder fikk vi også tatt.

Artig å observere Victor, som var veldig mye interessert i Lucy enn i Carmen. Ny og interessant? Lucy ville for øvrig ikke ha noe tull, og satte ham bestemt på plass hvis han kom for nærme.

Ellers må jeg jo si at nå husker jeg hvordan det er å ha hannhund…. Den evinnelige markeringen på busker og trær. Jeg har et strengt regime med Victor hjemme, vil jo ikke at naboene skal irritere seg over en hund som tisser på buskene deres. Så hjemme er det rett bort til lufteplassen og tisse på gresset ved garasjen.
I den japanske hagen var jeg litt bekymra for alle de fine buskevekstene, så Victor fikk holde seg midt på gresset og nøye seg med å (prøve å?) kurtisere Lucy.

Ellers fikk Carmen og Victor ligge litt i bilen mens vi tobente beundra valpene inne. Selvsagt for tidlig å slippe fremmede hunder inn til valpene enda, - det holder meg med Lucy i.

Sent på kveld var det tid for å reise hjem, med to hunder mette av inntrykk etter dagen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar