lørdag 1. januar 2011

01.01 Nytt år - nye muligheter!





Det var altså skikkelig væromslag denne nyttårshelgen. I dag våkna vi til sol, plussgrader og vind.

Dermed ble det et par timers tur med Carmen, ilagt litt trening på stopp og fremmadsending. Veldig fint når det går an å ta av seg vantene uten at det er smertefullt pga kulde!

-----

En må jo skue litt framover på en sånn dag…

2011 blir året Carmen skal debutere i AK - åpen klasse på jaktprøve. Og det blir spennende å se hva slags resultater vi vil få der. AK er jo bare et stoppested på veien mot Eliteklassen; - det er DIT vi vil! Terminlista har kommet, og det er moro å sitte og se på datoer og planlegge…

Noen uoffisielle prøver blir det nok også i løpet av året - i form av såkalte Working test. Vet jo at det arrangeres noe både sentralt og av enkelte avdelinger. Også er det selvsagt Norsk Lagmesterskap for retrievere da, NLM, - i juli. I fjor var ikke Carmen med på NLM - etter oppdretters anbefaling. Jeg var redd for å utsette en unghund for den mengde stress som treningen innfor en sånn konkurranse kan komme til å gi en så høymotivert hund som Carmen. Men, kanskje vi blir med i år?!

Til høsten er det også Retrievermesterskap - og det er klart at det er jo bare elitehunder som hevder seg der, men det er åpent for alle voksne hunder, så vi kommer nok til å prøve oss.

Så skal vi selvsagt være med i avdelingens jaktcup. Og denne gangen blir det iÅpen klasse. Konkurransen der blir nok hardere enn den var i Blåbærklassen, men så har jo Carmen kommet veldig mye lenger nå også enn hun hadde for et år siden.

Kursdeltagelse med Carmen blir det også i løpet av året. Vi er allerede påmeldt to kurs i privat regi i april. Etter hvert har jeg et stort nettverk med private kursarrangører. I tillegg har jeg fått god oversikt over de som tilbyr kurs både i Norge og i Sverige, og har mange steder jeg kan dra på kurs. Vi blir nok neppe arbeidsledig!

Ellers er 2011 året da jeg skal utdanne meg til instruktør trinn 1 i NKK systemet. Det braker løs med teorikurset i januar/februar. Og også med deltagelse som hjelpeinstruktør på valpekurs. Så er det en del litteratur som skal leses, da. Eksamen. Og et krav om at jeg oppnår andrepremie i AK (for Carmens del) Eller det kunne like gjerne vært andrepremie i lydighet klasse 2 eller lignende.

Så blir jeg altså til slutt godkjent som instruktør. Og kommer til å bruke kompetansen i avdeling Østfold. Veldig greit, siden jaktmiljøet trengte å få noen med formell instruktørkompetanse.

Er helt overbevist om at 2011 kommer til å bli et kanonbra år!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar