lørdag 15. januar 2011

15.01 Instruktør trinn 1 utdanning


Med mye forventning dro jeg av gårde til Kjeller i dag - på første dag av instruktør trinn 1 kurset. Arrangert av Stovner hundeklubb. Vi var i kjempefine kurslokaler og fikk ha bilene i en oppvarma garasje. Luksus!

Det var en gjeng på 8 stk kursdeltagere. 4 med bakgrunn fra agilty og lydighet - 2 med Sheltier, 1 med Staffordshire bullterrier og 1 med Rotweiler. En med bakgrunn fra Bruks med Schäfer. Så var vi to “jaktmennesker”. En med Engelsk setter i tillegg til meg selv.

Vi fikk høre en del om pedagogikk i dag, og dette med å legge opp både teoretisk og praktisk opplæring. Blant annet lærte vi om MAKVIS - motivere, aktivisere, konkretisere, visualisere, individualisere og sosialisere (for) kursdeltagere.

På slutten delte vi oss i to grupper og skulle legge opp en treningsøkt for den andre gruppa. Gruppe 1 skulle ha en økt med sitt. Og vår gruppe fikk i oppgave å lære bort det å trene på å være rolig.

Nede i garasjen var Carmen demonstrasjonshund for å vise fram en “rolig” øvelse. Jeg lekte først med henne med en ball i et snøret, så hun ble ganske energisk. Så viste jeg det å sette henne ved bena min og stryke på henne. Hun fikk vist hvor fin av-på-knapp hun har. Slappa av med en gang jeg fjerna ballen og satte henne ned.

Etter kursdagen var det hjem og lese “Din hund” på kvelden.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar