fredag 7. januar 2011

07.01 Lov å gå tur?





Tja, - det er vel i grunn sånn at skogen nærmest er forbudt område for gående noen måneder nå. Ser liksom for meg sånt forbudsskilt som står ved innkjøringen til motorvei….

Jeg gjorde et forsøk i dag - siden jeg for en gangs skyld var hjemme på dagen på en fredag. Tenkte jeg skulle prøve å ta en tur i skogen og en tur på jordet, for å se om det gikk an for Carmen å få herja litt i snøen.

Skogen først. Det var et heller mislykka forsøk. For å i det hele tatt komme inn i skogen her hos meg må en faktisk følge starten på løypenettet. Alternativet er en ”mur” av tette grantrær. Så, det er ikke til å komme fra at en må traske langs/i skiløypa 150 meter før en kan komme seg ut av den og ordentlig inn i skogen.

Og akkurat i starten møtte jeg da en sur skiløper, som lurte på om jeg absolutt måtte gå i skiløypa. Det var jo ikke vits i å svare så mye på det. I mitt stille sinn tenkte jeg at jeg faktisk betaler kontingent til den lokale skiklubben med glede, for å være med og sponse at de kjører opp løyper - selv om jeg altså ikke bruker dem selv. Og at det kanskje hadde gått an å ha en litt raus tilnærming til at andre enn de som går på ski ønsker å komme seg ut i naturen, og ikke BARE gå på gangveier i 3-4 måneder.

Nei, det tar liksom gleden fra å være i skogen - å møte en sånn forbudsholdning.

Videre fant Carmen og jeg veien ned på jordet der vi trente så mye dirigering og firkant i høst. Der var det velsigna fritt for skiløyper og skigåere og ingen som ønska oss vekk. Snøen rakk meg nesten til knærne, og Carmen fikk lykkelig base og hoppe rundt i snøen. Et par fremmadsendinger på skogsveien like ved ble det også.

Og fot hjem igjen.

Så - konklusjonen er at en bare må holde seg unna skogen, der skiløperne tydeligvis eier området. Oppsøke jorder uten skiløyper. Også holde oss til de gamle gode gangstiene, da.

Jeg prøver å tenke veldig positivt om denne vintere, selv om jeg egentlig hater snø. Men, akkurat i dag kjenner jeg at det ikke nødvendigvis er snøen, men skiløperne som har gjort dagen litt kaldere enn nødvendig.






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar