onsdag 5. januar 2011

05.01 Snø i hagen


Ja, da ser det ut som snømåkings sesongen er i gang. Nå er det heldigvis andre som tar seg av mesteparten av den måkingen som må til. Men, akkurat inni Carmens inngjerda hage måker jeg selv.

Jeg husker jo at jeg i fjor måtte måke masse fra romjula og ukesvis framover. Det kom sånne mengder med snø. Denne vinteren kom jo snøen tidligere, men det har ikke kommet så masse. Her på Ås har jo de skiglade klaga på at det ikke har vært snø nok til skiføre.

Hm. Antar de er fornøyd nå, for å si det sånn. Ja, - og hagen måker jeg altså for å øke bruksmuligheten. Jeg (og Carmen) bruker jo hagen hele vinteren også. Og det er et poeng at snøen ikke rekker så høyt opp på gjerdet at det bare er for Carmen å ”spasere” over. Dessuten er det jo selvsagt mer framkommelig om man slipper å vasse i snø.

Selvsagt ble det tur og trening på Carmen i dag også. Ikke spesielt trivelig turvær, med rundt 0, litt snø/sludd i lufta og vind. Men, hun fikk gå fot en bra bit, fram og tilbake til treningsområdet vårt. Da vi kom fram traff vi på en dame med en kongepuddel tispe. Hun lurte på om vi bare skulle trene eller om hundene kunne få leke også.

Carmen fikk lov til å leke. Hun trenger litt sosial trening også. Ganske gøy å se på dem. Puddelen bjeffa nesten konstant og var veldig ”på”. Carmen spratt rundt, og tok mange turer innom meg, og spratt litt ved siden av meg også. Og det så ut som hun ble tidligere ferdig med å leke enn puddelen. I det hele tatt oppførte hun seg veldig fint mot den vilt fremmede hunden.

Så trente vi litt i dag igjen da. På de vanlige tingene. Fri ved fot, høyre og ut. Jeg har alltid med forstyrrelse på dirigering nå. Prøver å slippe en dummy ved bena mine ubemerket i det vi går framover. Så kaster jeg en til siden før jeg sender henne på den ”skjulte”.

Selvsagt er det enklere for henne å løpe rett ut, siden vi trener langs en vei. Men, det er jo det vi kan klare å få til med denne snøen som dekker skog og jorder.

Det var godt å komme inn i varmen og se på en hund som fornøyd krølla seg sammen i biabedden sin.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar