tirsdag 11. januar 2011

11.01 Ingen valper


Nå er det drøye 2 måneder siden Carmen hadde løpetid, og hadde hun blitt paret og det blitt valper av det, så hadde hun hatt nyfødte valper nå. Sist hun hadde løpetid fikk hun jo masse symptomer på innbilt drektighet. MEN, heldigvis ser det ikke ut til at hun blir så plaget denne gangen som hun gjorde etter første løpetida.

Veldig spesielt dette med innbilt drektighet. Tispas hormonnivå etter løpetid er ganske så likt enten tispa blir drektig eller ikke. Dermed blir kroppen ”lurt” til å tro at hunden er drektig. I de mest ekstreme tilfellene kan tispa få masse væske i livmora og til og med gjennomgå en ”fødsel” med veer og det hele. Mer vanlig er det at de får melk i juret og samler på leker og steller med dem som det skulle være valper.

Og naturens ”poeng” med dette? Det er selvsagt at ”ekstramødre” i en hundeflokk kan stå klar hvis den tispa som har fått valper ikke kan få tatt seg av dem. Da stepper en ”tante” inn med ferdig melkeproduksjon. I en flokk kommer jo gjerne tispene samtidig i løpetid.

Da altså Carmen hadde sin første løpetid fikk hun mye melk i juret i etterkant. Og hun ble jo også syk med jurbetennelse. Derfor har jeg vært spent på hvordan det kom til å gå denne gangen. Og så langt er hun heldigvis ikke plaga!

Men valper blir det nok ikke på Carmen noen gang. På en senere hund, kanskje.

For øvrig hadde Carmen sin andre dag uten noen aktivisering i dag. Jeg måtte nemlig rett fra jobb og hjem til forberedelser til kveldens middagsgjester og jaktkomitémøte.

Dermed fikk vi altså besøk av lille Ebba på 7 måneder. Carmen og Ebba fant fint ut av det - og slappa av i hver sin stol/hundeseng mens vi hadde møte.

Er SÅ stolt over hvor gode vi har blitt i jaktkomiteen, og hvor bra vi samarbeider. Vi har kommet en lang vei siden vi starta opp for 4 år siden.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar