søndag 30. januar 2011

30.01 Teoridag 4 på Instruktør trinn 1















Noen direkte helgefølelse blir det ikke av å ha lange kursdager både lørdag og søndag. Men, likevel, det var med glede og forventning jeg reiste til Kjeller i dag også.

I dag brukte vi formiddagen til teori rundt innlæring, belønning, forsterkning, ros osv.

En liten luftepause med hundene og jeg rakk å få trent litt apportering med Carmen. Stopp på fløyte, samt dirigering etter å ha kasta tennisball som forstyrrelse.

Og etter lunsj skulle vi ha øvelser for de to gruppene. Min gruppe begynte som instruktører. Og vi lærte bort tre øvelser: Gå bak, gå slalåm mellom bena og snurre rundt mot venstre og mot høyre, både mens fører stod stille og under mars.

Alle hundene og førerne var veldig flinke, og det var moro å se på.

Så var det vår gruppes tur til å bli instruert. Vi fikk prøvd oss på noen bruksøvelser. Først var det kryp. Dette har jeg jo så vidt prøvd med Carmen før, men uten den helt store suksessen. I dag lærte jeg en teknikk med å holde en hånd bak på krysset hennes, så hun ikke fikk reist opp bakparten. Og lede godbiten foran nesa hennes, sakte, sakte. Dette gav mindre stress, og hun klarte det ganske så bra., faktisk.

Så var det budføring. Kjempegøy! Carmen løp entusiastisk bort til figuranten og fikk leke med en draleke. Jeg syntes det var veldig hyggelig at hun ville bort til en fremmed person og leke. Og hun løpe entusiastisk bort til figuranten om igjen og om igjen.

Til slutt var det søk på nedgravd leke. Dette har jo Carmen trening på, så her fikk jeg hjelp til å grave ned en tennisball uten at hun så det. Tok henne så til området, sitt og bli og blåste nærsøk. Hun måtte lete lenge og var veldig iherdig og utholdende - og fant ballen.

Til slutt på dagen hadde vi som tema hvordan bruke hjelpere og dette med å dele inn øvelser i momenter.

En helt topp helg, og gleder meg til neste gang!





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar