mandag 17. januar 2011

17.01 Hjelpeinstruktør på valpekurs 2


Før valpekurset tok Carmen og jeg en tur langs jernbanen og trente fremmadsending. Nå har vi jo etter hvert gjort dette på samme stedet veldig mange ganger. Og det har virka som den “forstyrrelsen” jeg har kasta absolutt ikke har vært noe forstyrrende for henne. Ingen utfordring, liksom.

Så i kveld tenkte jeg at jeg skulle prøve noe nytt. Jeg hadde med en av lekene hennes, som hun har fått aktivisere seg med å finne i snøen i hagen de siste dagene. Og kastet den til siden for oss på stien. OJ! DET var fristende, det. Hun kasta seg etter leka. Og pep frustrert når hun ikke fikk lov å hente den. Gjentok seansen et par ganger, og hun ble lydigere og lydigere, men fortsatt veldig høy og med litt lyd.

Så prøvde jeg å kaste dummy som forstyrrelse. Straks var hun sitt vanlige kule jeg.

Tja, - vet ikke helt hva slags konklusjon jeg skal trekke av dette. Ser jo ikke noe poeng i å stresse henne opp, selvsagt. Lurer jo på om leken på kurset i går trigga noe hos henne. Eller om jeg ville sett samme reaksjon uansett.

Så var det valpekurs, da. Som sist fikk Carmen ligge i bur mens vi holdt på.

Begynte med å sitte på gulvet i en ring med valpene, og de skulle slappe av ved bena/i fanget til eieren. Videre var det dette med at hunden alltid skal spørre om lov før den får gå ut døra. Noen brukte lenger tid enn andre på å knekke koden. Så hadde vi en liten stund ute, med å trene på å gå pent i bånd.

Og til slutt trening på sitt. Før vi igjen satt i ring på gulvet.

Masse herlige valper. En får jo lyst på valp av å være med på et sånt kurs…



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar