søndag 16. januar 2011

16.01 Teoridag 2 på Instruktør trinn 1


Denne dagen skulle vi bruke mye tid på gruppearbeid. Vi skulle ha en teoretisk leksjon om ett/flere temaer. Og en praktisk leksjon om et annet tema.

Gruppe 1 foreleste for oss om Hundens utviklingsfaser, sosialisering, oppdragelse, miljøtrening og fysisk fostring. Så hadde de en praktisk del hvor de skulle lære bort aktiviseringsøvelser.

Vår gruppe foreleste om opplæring av valp og oppbygging av valp. Så hadde vi kontaktøvelser både i garasjen og ute.

Utesekvensen, som den andre gruppa hadde med oss, var veldig interessant, med tanke på hva Carmen gjorde.

Først hadde vi innkalling, eller skal jeg kalle det simultaninnkalling. Hunder på begge sider av plassen, eiere på begge sider av plassen, og innkalling mot hverandre. På første forsøket tjuvstarta Carmen. På de neste forsøkene, hadde hun fått med seg at hun måtte bli sittende. Så det gjorde hun, på tross av at jeg ropte. Og på tross av at alle de andre hundene løp av gårde. Så jeg måtte ta fram fløyta - da kom hun i full fart.

Neste øvelse var problemløsning. Vi la godbiter under en plasskål - så var det om å gjøre for hunden å klare å få tak i godbiten. Carmen trodde straks at oppgaven måtte være å apportere plastskåla - så det gjorde hun. Overlykkelig! Godbiten lå igjen i snøen. Etter noen forsøk skjønte hun at “greia” var å få tak i godbiten. Men det var nok en like stor belønning å få lov til å apportere skåla til slutt.

Siste øvelse var å leke med hunden. Bruke to leker, og holde den ene passiv og den andre aktiv. Vi fikk låne et par baller i snøre. Jøje, meg, Carmen tok helt av. De andre så litt rart på meg når jeg sa, som sant var, at sånn hadde jeg aldri lekt med henne. Hun har liksom ikke personlighet til å måtte LÆRE å leke, akkurat.

Fikk også noen kommentarer om at DEN hunden måtte jo bare være helt suveren til lydighet. Ja, det tror jeg hun hadde blitt. Hvis en eier med peiling og interesse for lydighet ville ha holdt på med det. Men, det er jo ikke det som er målet mitt.

Gøy, likevel, da - og se demonstrert hvor mye som bor i lille Sprettkråka!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar