fredag 31. desember 2010

31.12 Et fantastisk år!




Tar med et par bilder av Carmen og "bestevenninnen" Emma.

Carmen og jeg var invitert på Nyttårsfeiring i Sarpsborg i kveld. Huset fullt av mange folk og også en tibetansk terrier tispe.

På forhånd var jeg spent på hvordan Carmen ville takle alle disse fremmede menneskene. Og en fremmed hund. Og også hvordan det ville gå med rakettene. Forrige nyttårsaften var hun jo i kjelleren på et parkeringshus sammen med Golden Emma.

Vi ankom litt før resten av gjestene, så Carmen fikk bli installert i buret sitt på et soverom. Dermed kunne vi ta hilsinga litt mer kontrollert. Da Nellie, den tibetanske terrieren ankom, ble det først ”full los” fra Carmen i buret. Ugreit å sitte innesperre og hilse, så hun fikk komme ut, og da var det selvsagt helt greit.

Under middagen fikk Carmen fortsatt være i bur, og hun var helt fredelig. Middagen var for øvrig helt fantastisk. 5 retters og beste maten jeg har spist på virkelig lenge! Tusen takk til vertskapet!!

Så fikk Carmen komme ut av buret sitt, da, og holde seg ved bena mine. Det gikk ganske så greit. Hun og Nellie hadde nok hatt mest lyst til å rase rundt og leke, noe de selvsagt ikke kunne få lov til inne. Etter hvert lå de to firbente flatsides og var helt rolige.

Suveren trening for Carmen, og denne ”testen” bestod hun med glans.

Så var det fyrverkeriet, da. Det gikk virkelig over all forventning. Jeg putta Carmen i bur igjen, med et pledd over buret, og satte meg til å lese i nærheten i den verste perioden rundt midnatt. Hun bare la seg til å sove, og brød seg ikke det grann om smell og hvin. Supert! Da vet jeg det!

Etter en særdeles vellykket og trivelig kveld bar ferden tilbake til Ås.

--------------------

Litt refleksjoner hører jo hjemme på en sånn dag; - hvordan har nå 2010 vært? I fjor på disse tider skrev jeg at 2009 var det beste året jeg hadde hatt på godt over 10 år, og 2010 - ja det ble faktisk ENDA bedre. Etter desember 2008 har livet bare blitt bedre og bedre!

Jeg stortrives her jeg bor; - et veldig bra kjøp jeg gjorde høsten 2009. Fin kåk og trivelige naboer. Og jobben - både med kollegaer og arbeidsinnhold - er helt topp, og dessuten bare noen få km unna. Ser ikke for meg å bytte bort verken bolig eller jobb i overskuelig framtid.

Det har vært et veldig sosialt år, med masse venner og treningskompiser. Og samvær med familien. Har hatt det privilegiet å få bli bedre kjent med tantebarna mine - noe jeg ikke hadde mulighet til i årene før 2009. Tradisjonen jeg har innført med å ta dem med på opplevelser istedenfor å gi dem bursdagspresanger, har vært en stor suksess - til glede både for barna og for meg.

Også Carmen, da. Det har vært et helt eventyrlig år med Carmen. Vi debuterte på B prøve - altså jaktprøve for retrievere i høst, - i begynnerklassen. Og slo til med førstepremie på de to prøvene vi starta på i august. På workingtesten på Dikemark i våres fikk hun 79/100 poeng, med 0 på en post. Dessuten gjorde hun braksuksess i avdeling Østfold, med både å vinne Blåbærklassen i Jaktcupen, bli klubbmester og dessuten vinne avdelingens Workingtest (91/100 poeng).

Så har jo Carmen fått prøvd seg som ordentlig jakthund. To små andejakter i Norge og en diger fasanjakt i Sverige. Hun hentet varmt vilt uten det minste problem, og også skadeskutt fugl. Dessuten var hun rolig og tyst, - kanskje det viktigste av alt….

Og vi har vært på mange fine kurs. Først og fremst hos oppdretter i Enköping hele våren. Videre har vi vært så heldige å få være på kurs hos Åse og Heidi og på rekruttlag hos Åse; - aktiviteter som foregikk fra februar til oktober. Det ble altså en del turer til Nordkisa også i året som gikk.

Vi har også fått med oss kurs med Asbjørn Kristiansen, med iren Keith Mathews og noen kurs i Sverige - Jens Palmquist og Håkan Johansson/Karina Selén.

Masse kompetanseheving - ikke minst for den tobente.

Ellers har det vært et aktivt år i avdeling Østfold, hvor jeg er sekretær i jaktkomiteen. Det er moro å se at vi som komité har blitt veldig proffe etter hvert. Jaktprøva vi arrangerte i høst var en stor suksess, blant annet med stor deltagelse fra klubbens egne medlemmer. Og jammen har vi så vidt kommet i gang med kursvirksomhet også - noe jeg ser for meg skal bli en jevnlig aktivitet etter hvert. Lærerikt å ha folk på kurs!

Det er flott å tilhøre en avdeling med mange gode venner/treningskompiser. Bra nettverk å ha og godt å være ”midt i” det hele.

------

Om jeg har noen nyttårsforsetter? Ikke annet enn å fortsette å ha det bra; noe som ikke er vanskelig med et liv fylt av trygghet og frihet! Og med fantastiske Carmen.

Til slutt - jeg ønsker alle trivelige blogglesere et riktig godt, fredelig og fremgangsrikt Nytt År, og takk for at dere har fulgt Carmen i året som har gått!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar