søndag 12. desember 2010

12.12 Thorsvi Gyllene Anden - Mock Trial













Kennelkonkurranse i dag i bitende kulde. Det var minus 11 grader og vind, fra en skyfri himmel. Merket at jeg ble litt stressa over at Carmen skulle fryse, - og det virka nok ikke akkurat bra inn på roen på ekvipasjen. Hun skalv og hutra, løfta på bena og viste alle tegn på å fryse.

Dermed var det på med dekken, så lenge vi ikke var i konkurranse. Og i en hver pause ble hun lagt i Jervenhiet sitt. Det siste pådro seg for øvrig enorm oppmerksomhet fra svenskene - de hadde visst aldri sett maken.

Konkurransen med de 17 ekvipasjene var altså organisert som en Mock Trial - med 4 hunder av gangen som var under bedømmelse. Så ble det kjørt to runder og alle fikk to apporter på hver runde. Vi stod på linje, gikk sakte fot, stoppa når vi så skytteren gjøre seg klar og fikk enkeltmarkeringer ut på det hvite snødekte jordet.

Carmen var veldig ivrig. Tyst og stadig, men alt for langt fram; - gikk altså ikke bra nok fot. Hun markerte veldig bra og henta enkelt de første tre apportene. Så var det den fjerde, da. Den måtte hun lete etter. Det som var bra var at hun var særdeles dirigerbar. Du verden - hun stoppa kjempefint, opptil flere ganger. Lot seg dirigere sideveis, bakover og lot seg stoppe på vei hjem.

Etter å ha adlydd 4-5 signaler, kalte jeg henne hjem. Ville ikke ødelegge hennes tillit til meg.

Status rent bortsett fra at hun ikke kom til finalen? Vi må hjem og trene fot, fot og mer fot. Videre har all treningen på stopp i det siste virkelig ført frem. Det ser ut som hun har forstått at jeg stopper henne for å hjelpe videre. Helt suverent at hun adlyder den kommandoen . Det er jo virkelig nøkkelen til å komme videre.

Fem ekvipasjer kom til finalen og plasseringen ble som følger

1) Mocca (Glenburgie) ført av Åsa Eckerrot
2) Alliz (Glenallachie) ført av Katarina Troedsson - de ble også Gun's Choice
3) Extra (Glenlossie) ført av Ellis Larsson
4) Skye (Miltonduff) ført av med Anne-Marie Berger
5) Speys (Glen Spey) ført av Anita Norrblom

Det berømte G2-kullet tok altså de tre første plassene, og Åsa, fjorårets vinner, stakk av med seieren.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar