onsdag 1. desember 2010

01.12 FRIHET!



På denne spesielle datoen stopper jeg opp og kjenner på hvor takknemlig jeg er, og tenker spesielt på hvor høyt jeg verdsetter frihet.

Få dikt gir vel en bedre beskrivelse av frihet enn krigsdiktet til Nordahl Grieg fra 1940; - her har jeg bare tatt med ett av versene

”Det fødtes i oss en visshet: Frihet og liv er ett,
så enkelt, så uunnværlig som menneskets åndedrett.
Vi følte da trelldommen truet at lungene gispet i nød
som i en sunken u-båt... Vi vil ikke dø en slik død!”

Jepp - livet er herlig, rett og slett! Fritt og godt.

------------------

I tillegg kan en glede seg over å slippe å måtte pendle langt til jobb. Tenkte på det i dag - de stakkars folka som skal komme seg til og fra Oslo hver dag. Måtte nemlig på et møte selv i Oslo - på denne dagen da kollektivtrafikken var helt kaotisk. Først sporbrudd på Østfoldbanen, så avsporing på T-banen på tøyen. Dermed ble hele T-banen i sentrum stengt, med busstransport av passasjerene videre. Turen til Bryn som vanligvis tar en drøy halvtime med bil, tok dermed over 2 timer med offentlig transport.

DEILIG å slippe å kaste bort tid på pendling, ha en alle tiders bolig og en super jobb i kort avstand fra hverandre.

------------------

På kvelden hadde vi jaktkomitémøte. Det er bare å konstatere at vi har blitt temmelig proffe etter hvert. Mye vi begynner å få skikkelig dreisen på av de oppgavene vi driver med. Ellers fikk Carmen være med inn og ligge i biabeden sin, siden det var 10-15 blå og altså ”litt” kaldt i bilen. Hun var så flink, så!

2 kommentarer: