torsdag 22. april 2010

22.04 Trening for kursfolka


Vi starta dagen med en runde fot både i nabolaget og i skogen like ved. Det er utfordrende for en liten sort frøken å gå pent fot på vei til den morsomme skogen. Og da vi kom til skogen måtte hun jammen fortsette å gå pent der!?

Vi trente også stoppsignal inkludert sitt på fløyte, med Carmen gående fri i nærheten. Det funka veldig bra!

På kvelden var det meningen flere av oss som går på kurs hos Heidi og Åse skulle møtes til fellestrening. Pga mange forfall var vi bare 3 ekvipasjer fra kurset, også Mona som var så snill å låne oss terreng på gården sin. Veldig bra å være en liten gruppe også.

Vi begynte med litt jaktlydighet på jordet. Det gikk greit for Carmen helt til en golden kom løpende bort til henne. Det ble hun faktisk så satt ut av at hun virka veldig ”lav” resten av økta. Hun liker IKKE at andre hunder kommer bort til henne på den måten mens vi jobber. Blir nok annerledes hvis agendaen er ”løp og lek”.

Så er det jo om å gjøre at den tobente oser av trygghet i sånne situasjoner, og ikke tenker at ”å, nei, nå blir hunden min redd”.

For øvrig ble det litt tid på stolsekken med kaffekoppen også. Carmen fikk ligge i Jerven-sekken sin, og det stortrivdes hun med. Krølla seg sammen som en ball. Temperaturen gikk jo ned mot nullpunktet utpå kvelden.

Carmen fikk hente 4 apporter i dag - og det gikk suverent. Først to enkeltmarkeringer. Så en dobbel til de to stedene hun hadde henta enkeltmarkeringene. Det så ut som det var lett for henne å huske områdene. Og det var lett å styre henne til å løpe ut i riktig retning. Dessuten avleverte hun kjempeflott på alle fire.

Jeg er veldig fornøyd med apporteringa. Ikke fullt så fornøyd med at hun ble så forskrekka for en løs hund. Og ikke fornøyd med at den tobente ikke utstrålte trygghet nok til å roe henne ned. Vi har noe å jobbe med sammen; - Carmen og jeg.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar