søndag 4. april 2010

04.04 Suveren dag!












I dag ble det omsider skikkelig bra påskevær! Sånt kan en jo ikke kaste bort, så jeg begynte med en liten skogtur med Carmen og vi trente fot i skogsterreng, endelig. Oppover og nedover en liten skrent, helt til hun fatta poenget og holdt seg ved venstrebenet mitt, uten å jumpe fram.

Deretter tok vi en tur til Kari, og vi var faktisk ute i over 5 timer. Begynte med en liten treningsøkt i skogen. Det er jo helt bart i nærområdet hennes. Deilig!

Carmen fikk prøvd seg på noen markeringer, og det var ikke lett for henne - å begi seg inn i kratt og tett skog. Dette trenger hun trening på.

Så fikk jeg litt hjelp av Kari og trente nærsøk med Carmen. Først med godbiter. Satte henne og strødde godis rundt henne. Blåste stoppsignal og så søkssignal. Nytt stoppsignal da jeg bedømte at hun hadde funnet ca alle godbitene, og forlangte at hun skulle ta kontakt med meg. Godis i belønning.

Så tok jeg øvelsen videre med en bitteliten dummy som jeg gjemte godt innunder røtter og tørt gress. Vi økte avstanden gradvis, og jeg fikk trent litt på min egen koordinasjon. Sendte henne ut og gikk over i søkssignal når hun kom til området. Morsom øvelse!

Etterpå fikk alle tre hundene rase litt rundt på jordet. Og vi avslutta med en mange km lang tur i kobbel hvor hundene fikk gå ”her”, altså pent ved siden av oss. Etter litt innledende påminnelse gikk Carmen så fint, så; - lille prinsessen!

Unødvendig å si, kanskje; - hun sov veldig godt da hun kom hjem. FOR en fantastisk dag!



1 kommentar: