tirsdag 13. april 2010

13.04 Carmen fyller ett år!


Og prinsessen er tilbake! Etter gårsdagens noe spesielle jaktopplevelse på jordet var det en fryd å se henne på fellestreningen med klubben i kveld.

Vi hadde et flott opplegg med tre poster. Først en post med 2 enkeltmarkeringer med påfølgende dirrigeringer, altså slik at hun henta markering nummer 1, markering nummer 2, og så ble dirigert til sted 1 og sted 2. Carmen huska stedene godt, og det gikk fint å sende henne ut, altså selv om hun hadde henta en markering i mellomtiden. Riktignok måtte jeg jobbe litt for å få henne til å snu seg sammen med meg i riktig retning etter å ha henta markering nummer 2, men hun gjorde som jeg ba henne. Flinke Carmen!

Så trente vi dirigeringer hvor utlegger gikk og la ut mens hunden så på. Og vi bevega oss lenger og lenger fra området. Første gangen starta jeg med Carmen litt for langt unna, så vi måtte bevege oss nærmere. På slutten fikk jeg prøvd ut ”ut-kommandoen” mens hun var ute i feltet. Dette har jeg jo tidligere bare trent på veldig kontrollert og på 3-4 meters avstand fra henne. Det som var moro var at hun tok kontakt og spurte om hjelp og jeg brukte utsignalet. Da tverrvendte hun og fant dummyen. Hva den hunden kan!

På siste posten var vi fire ekvipasjer som stod i hvert vårt hjørne av en firkant. Så kasta vi for hverandre, henholdsvis inn i firkanten og på utsiden. Det kuleste med denne øvelsen var at det fungerte så fint å ha alle hundene løse, altså på tross av at vi selv kasta en dummy til en annen hund. Carmen hadde absolutt ingen idé om å knalle. Og hun var helt tyst hele tiden. Jeg ble kjempeimponert over henne!

Og jeg fikk gått masse fot med Carmen løs i skogen i kveld. Og det funker faktisk veldig bra. Hun går finere fot løs enn i kobbel, i hvert fall i skogen.

Avleveringene gikk faktisk veldig bra i dag, svært liten tendens til æresrunder.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar