tirsdag 26. mai 2020

25.05 Peder på utstillingstrening










Igår gikk Peder over fra 4 til 3 måltider om dagen. Merkbart enklere hverdag med bare ett måltid på dagtid. Frokost og kvelds er jo greit nok, men det er disse måltidene i løpet av dagen som styrer og begrenser når en skal være ute på aktiviteter.

Idag fikk Peder aktivisere seg selv litt på terrassen mens jeg klipte gress, luka og raka. Rett som det var observerte jeg at lille valpen var oppå terrassebordet! Jeg løfta ham ned, og han gjentok kjapt trikset med å først klatre opp på en stol og så videre opp på bordet.

Når valpen gjør noe som egentlig er forbudt, så burde en jo si fra umiddelbart, men han var så morsom at jeg bare måtte ta bilde og filme.... Jeg har aldri hatt en valp som har klatra opp på bordet via stoler før. Har tenkt at labradorene mine ikke har vært smarte nok til å finne ut sånne ting. Nå har jeg visst fått en litt smartere variant.

Lurer på om dette er en sånn “guttegreie” - minner om en av brødrene mine da han var liten. Måtte sjekke alle mulige og umulige steder - om det var mulig å komme seg oppi, over, gjennom. Det er akkurat som Peder har skjønt at bena hans nå har blitt så lange at det er mange nye ting han kan gjøre. F eks komme seg opp i sofa og stoler - og nå altså også opp på bordet.

Som vanlig ble det skogtur med Peder med noen økter med fot og forfriskende bad. Så fikk Carmen sykkeltur.

På kvelden dro flokken avgårde på utstillingstrening (!).

Og det som var utrolig kult var at han oppførte seg som om han var godt trent på dette. Selv med et 20-talls ukjente hunder beholdt han roen, ikke redd og ikke overdrevent interessert i dem. Dette på tross av at han aldri har vært i en sånn setting før. Han klarte å løpe rundt i ring, riktignok med litt hopp og sprett. Og ikke minst var han kjempeflink til å stå pent. Med såkalt omvendt lokking kunne jeg ta litt på ører, ben, rygg og hale, mens han altså stod stille. Dette siste HAR vi faktisk trent litt på.

Veldig imponert over psyken til lillegutt!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar