torsdag 7. mai 2020

07.05 Sover Peder?














Én av mange ting som kan være krevende med dette å ha valp er at de ikke sover. Eller rettere sagt at de ikke sover når en selv ønsker å sove, f eks tidlig om morgenen.

Peder har i grunn vært ganske stabil når det gjelder soving. Dvs at han fra første natt sov gjennom hele natta, riktignok med en tidlig start om morgenen. Nå, etter noen uker er status forholdsvis uforandra. Han sover fortsatt hele natta og fortsatt har han behov for å stå tidlig opp - dvs mellom 05 og 06 en gang.

Og når han begynner å bli virkelig urolig, så må han rett og slett tisse. Han kan da sovne ganske kjapt etter en liten tur ut i en tidlig morgenstund. Men, enn så lenge skal han ha mat fire ganger om dagen, - og det må man på en måte komme i gang med i 07-tida hvis en skal rekke å få gitt siste måltid før ca 21 på kvelden. Noe som altså betyr at det ikke vil fungere å sove så veldig lenge.

Vel, for å si det sånn, så er det mange uker siden jeg trengte vekkerklokke. Jeg hadde riktignok satt pris på å kunne våkne 06.30 og ikke 05.30, men på den annen side blir jeg tidligere ferdig på jobb jo tidligere jeg begynner. Dermed er arbeidsdagen min stort sett fra ca 07 til ca 11 for tiden. Fra 15. mai begynner vi med sommertid, så da går jeg over til 3,5-times dager.

Når det gjelder soving på formiddagen, så har jeg jo skrevet en del om dette tidligere - altså innarbeidelse av gode vaner og døgnrytme. Idag skjedde noe helt nytt. Etter at jeg hadde ordna i stand med de to biabeddene og vannskåla på hunderommet, og bedt Carmen gå inn der, tusla lille Peder etter. Han la seg ved siden av Carmen i biabedden og sovna, - uten så mye som en bitteliten protest på å bli innestengt. Herlig! Det går framover!

Idag opplevde jeg også noe annet nytt - Peder varsla for første gang - men det gir jeg Carmen helt og fullt ansvaret for. Det ringte nemlig på døra og Carmen bjeffa - dermed bjeffa Peder også. De kom fra fibernett for å rigge opp kabel inn til leiligheten - og da måtte de inn i boden på baksiden.

Dermed var brått terrassen fullt med fire montører som prata, klatra på gardintrapp, strakk ledning og hamra i veggen. Lille Peder fikk være litt ute på terrassen på andre siden av en kompostgrind og var kjempefornøyd med besøket. Han er virkelig trygg på folk, den fine valpen min!

På skogturen idag fikk Peder søke etter en leke og som vanlig kom han lykkelig løpende til meg etter å ha funnet den. Etter den vanlige “dosen” med kos og ros fikk jeg leka fint levert i hånd da jeg sa takk. Jeg har tro på at håndtarget er en myk og fin måte å trene framtidige avleveringer på.

Ro på teppe idag var med ny sovne-rekord. Det tok bare 5 minutter før han hadde sovna. Tanken er altså at det etterhvert nærmest virker søvndyssende når jeg setter meg ned i terrenget.

Ellers har jeg så vidt begynt å introdusere innkalling på fløyte igjen - altså veksle mellom innkalling og stopp. Har ikke helt bestemt meg enda om han skjønner stopp godt nok til å kunne blåse innkalling også, eller om jeg må vente enda lenger på å bruke begge signalene parallelt.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar