mandag 11. mai 2020

11.05 Felles tur med mine to















På morgenen i dag fikk jeg en aha-opplevelse. Som vanlig var det første jeg gjorde etter å ha stått opp litt før 06 å gå ut med hundene. Mange morgener har dette vært en ganske kaotisk seanse - altså når jeg skal få på meg sko og jakke og Peder er i “angrepsmodus” ovenfor Carmen. Men, nå har jeg jo trent en del finne roen i gangen alene med Peder i det siste, og det var tydelig at dette hadde overføringsverdi. Så, idag la jammen valpen seg ned og slappa pent av. Lot altså både Carmen og mine sko være i fred.

Det funker også å gi Carmen lov til først å gå ut døra og at han må vente til etterpå med å gå ut.

Idag gjorde jeg noe jeg ikke har gjort før - tok med begge hundene ut på skogtur. Etter erfaringen med Tora som var så brutal med Carmen i mitt forsøk på å ta med begge på tur var jeg veldig spent på hvordan det skulle gå..

Carmen er lite flink til å si fra ute, hun setter ham ikke på plass sånn som hun gjør inne. Dermed måtte jeg gripe inn litt, men heldigvis hører han på meg og lar seg avbryte.

Ellers fikk jeg trent litt stopp og innkalling med Peder selv om altså Carmen var med. Og så var det interessant å teste ut ro-på-teppe-trening. Dette gjorde jeg aldri med Carmen da hun var liten og hun har ikke noe kompetanse på det, men jeg håpa jeg kunne få henne til å ligge stille nok til at valpen fikk sovne.

Og faktisk funka det, selv om Carmen var et skikkelig forstyrrende element der hun snudde seg og lytta, skifta stilling og romsterte. Det tok litt lenger tid, men likevel bare noen få minutter før Peder sov.

Ellers var det ingen overraskelse at Peder vant konkurransen om mest fotogene!

Av pusle-trening har vi holdt på med et par ting som vi tok opp på privattimen igår. Nemlig bakpartskontroll og så vidt oppstart med ritualet.

Bakpartskontroll trener vi altså med en omvendt potteskjuler, og Peder har blitt riktig så flink til å flytte på bakbena. Det er riktignok enklest med forflytninger hvor han flytter seg bort fra meg, altså at jeg “skyver” ham bortover fordi jeg tar skritt mot venstre. Det er vanskeligere når jeg tar skritt mot høyre og han må følge etter.

Så begynte jeg så smått på rituale i dag - med godbiter. La godbit på en minipotteskjuler som stod oppned og sendte med “ta”-“gå”. Foreløpig er det litt vanskelig å ta med hånda, for da blir han opptatt av den. Men, han skjønte mye på tonefallet mitt. Jeg sa ta ganske så “avventende/strengt” og “gå” med lys og lett stemme. Og bare gå-kommandoen når han låste blikket på godbiten.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar