mandag 4. mai 2020

04.05 Peder trener på litt av hvert












Etter helgens inspirasjon er Peder og jeg igang med å trene to momenter som vi får bruk for i apporteringen. Håndtarget (en bra forberedelse til avlevering) og hold fast (for å unngå at hunden bare slipper apporten uten kommando).

Håndtarget har jeg god erfaring med fra tidligere hunder. Hunden trenes altså til å dytte nesa borti en hånd som holdes åpen i hundens snutehøyde. Som forventa forstod Peder poenget omtrent umiddelbart er å dytte nesa borti hånda mi for å få godis. Jeg trener bare med godis på dette og kommer til å fortsette med det. Når dette sitter veldig godt vil hunden oppsøke hånda, også med dummy i munnen.

Når det gjelder hold fast-trening er det litt mer utfordrende. Dette har jeg aldri fått til med tidligere hunder. Jeg har bare lært dem håndtarget, eller som med Carmen ikke lært hunden noe som helst, Carmen kunne alt av seg selv. Vi har begynt med en leke som Peder skal dra litt i, og så får han belønning vha såkalt omvendt lokking og en værsågod-kommando når han holder skikkelig fast og ikke slipper.

Peder og jeg er i startfasen av innlæring av stopp. Starta først i hagen og har nå tatt treninga ut i skogen. Bare godis som belønning (ingen tennisball)! Og mens vi driver med denne innlæringen skjer innkallingstreningen med navnet hans, og ikke fløyte. For å unngå fløyte-forvirring. Det ble altså skogtur idag også med trening på stopp og innkalling - OG den sedvanlige ro på teppe treningen.

I tillegg har vi også idag så vidt starta med fot-trening med bevegelse (altså ikke bare sitte lugnt ved fot). Bare et par minutter av gangen - og på enkelt underlag., - asfalt eller terrassen. Noen få skritt og noen vendinger mot venstre og høyre. Synes han er kjempeflink!

Tar med et par bilder fra hagen - sakuratreet mitt blomstrer .


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar