onsdag 6. mai 2020

05.05 Peder på valpekurs














De siste par dagene har jeg gjort noe så uvanlig som å tenke gjennom hva slags asfaltplasser som finnes i nærområdet. Og også reist rundt og kikka - og funnet ut at noen av plassene jeg håpa på faktisk er grus og ikke asfalt.

Som regel er det jo skog og jorder jeg leter etter. Men, nå leter jeg altså etter steder med det aller enkleste underlaget for fot-trening. Nemlig asfalt, evt belegningssten, heller, betong osv. Altså med lite lukter og ikke vegetasjon. Siden det også er en fordel med litt øde og skjerma beliggenhet er det jo en fordel at det er på landet og ikke inni Ås sentrum.

Og, ja, jeg har funnet noen steder å trene. Selvsagt trener jeg korte, korte pass. Trener også på å skifte mellom at han går i sele og har frihet til å snuse og gå i bånd hvor han skal gå fint ved fot uten å snuse.

Som vanlig ble det skogtur i dag også, inkludert sovne-på-teppet-trening. For øvrig bruker jeg litt tid på komme-til-ro-trening i andre settinger også. Har så smått begynt å innføre det i gangen når jeg står der alene med Peder og vi skal ut. Foreløpig er kriteriet bare at han skal legge seg ned og være lugn og tyst. Ikke sovne. Og jeg har inntrykk av at han legger seg ned raskere og raskere.

Prøver også å få til ro før jeg tar ham ut av bilburet. Åpner burdøra og han må forholde seg rolig der inne, gjerne legge seg ned og slappe av før han får komme ut.

Så var det tid for kveld 2 på valpekurset med Peder. Syntes det gikk vesentlig bedre å sitte på teppet i kveld - vil gjerne tro det har sammenheng med at vi faktisk så godt som daglig trener på at han skal sovne på teppet sitt.

Også idag holdt vi på med innkalling, nå med noe forstyrrelse i form av pipe og draleker. Videre trente vi sitt og bli på teppet. Dette klarte Peder svært så bra.

Valpene fikk også prøvd seg på individuelle innkallingsøkter hvor instruktøren holdt igjen hunden og vi kalte inn. Akkurat her tok jeg faktisk fram fløyta. Peder har jo ikke trent innkalling på fløyte på en stund pga innlæring av stopp. Peder stussa nok først litt på lyden og lurte så på hvor den kom fra, men så kom han i full fart til meg.

Før vi avslutta hadde vi en liten økt med trening på dekk, - noe jeg jo ikke tenker at jeg vil ha så mye nytte av. Men, “gå og legg deg” er jo noe alle kan trenge.

En skulle jo tro at Peder ville være veldig sliten og trøtt etter dagen, men han var helt i 100 da jeg kom hjem. Muligens overtrøtt, men i hvert fall gikk det i et voldsomt tempo rundt og rundt i hagen.

Noen bilder fra hagen min til slutt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar