torsdag 21. mai 2020

21.05 Blomster i hagen













































ENDELIG er plantene på plass i hagen. 15 Blomkarse, 12 Fuksia, 10 Hengebegonia, 8 Flittig Lise, 3 Spanske margeritter, 3 Hortensia, 2 Silver Fall, 2 Cosmos, 1 Georginer, 1 Blodbeger, 14 Hosta, 2 Fagerfrøstjerne, og 1 Klatrehortensia.
 

Noen av plantene ble kjøpt inn for to uker siden og har blitt båret inn og ut pga nattefrost/lave temperaturer. Godt å få tilbake spisestuebord og kjøkkenbenk igjen.

Jeg starta denne fridagen med å legge hundene på hunderommet og gå løs på oppgaven med å få alt jeg kjøpte for to uker siden og igår i pottene sine.

Ved lunsjtider fikk Peder nok en gang bli med på ekspedisjon til et gartneri. Der var det helt kaos takket være at det er fridag i dag, det endelig er meldt høye temperaturer i lang tid, og antagelig litt pga corona. Jeg fikk i alle fall tak i alt jeg skulle og kunne dra hjem og ta enda noen timer i hagen.

Etter turer til tre forskjellige gartnerier og noe sånt som 20 arbeidstimer til sammen er hagen omsider kledd for sommer :-D






Aktiviseringen av hundene ble altså på kveldstid i dag. Med lille Peder trener jeg litt fot hver dag og synes det går ganske bra. Jeg ser at det egentlig ikke er underlaget som er den største variabelen, men om det er andre forstyrrelser, i form av hunder og mennesker. Asfalt MED forstyrrelser er altså vanskeligere enn en skogssti med vegetasjon UTEN forstyrrelser.

I skogen i dag fikk jeg for meg at jeg skulle teste om han skjønte søksssignal. Jeg har jo så vidt blåst søk når han har fått måltidet sitt i form av et søk i skogen. Han skjønte med en gang hva jeg “pønska” på når jeg stoppa opp. Han har jo diverse erfaringer på at jeg har gjemt en leke eller dummy og lar ham finne ut av det på egen hånd, bare hjelper ham litt med å gå rundt i terrenget i nærheten.

Nå blåste jeg søkssignal når han kom bort, og han ble helt “vill” - søkte som en gal med intens logrende hale. Og var helt overlykkelig over å finne dummyen. En bra begynnelse, så gjelder det bare å fortsette å trene - på alle tre fløytesignalene.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar