mandag 9. mars 2015

08.03 Super kvinnedag!

 
 

 
 













Noen av bildene har Morten tatt.

I dag starta rett og slett dagen med en liten ”ekspedisjon” for å få kjøpt noen frosne 5 kg pølser med Vom og Hundemat. Hjemme igjen var det å dele dem opp - med sag, faktisk. Manuell sag. Prøvde først å kutte opp med elektrisk, men det ble litt vanskelig.

Det ble litt griseri utover terrassen, så da sendte jeg ut ”renovasjonsvesenet” som ivrig slikka i seg hver minste smule.

Veien gikk videre til trening med Petra. Seks damer på et jorde på kvinnedagen, - med en mannlig medhjelper som hjalp oss med kasting og bæring av dummyer. Glitrende!

Som vanlig starta vi med jaktlydighet, og bevega oss nedover stien mot jordet. Der fortsatte vi med litt mer jaktlydighet, stod i sirkel, gikk fot i sikk-sakk. Sitt og bli. Innkalling.

Så delte vi oss i to grupper ut fra nivå. Hos oss i BK-gjengen starta vi med å prøve å få til en sidedirigeringsøvelse etter stopp. Men, vi strevde med at hundene fant terrenget så spennende at de trakk mot det, istedenfor å gå rett til siden der de hadde observert at medhjelper la ut en dummy.

Vi fortsatte med enkeltmarkering, dobbeltmarkering. Og så gikk vi bort til en tynn ”tarm” av jordet og trente fremmadsending til et punkt i enden. Og dessuten var det litt ekkelt underlag der hundene skulle løpe, så det var gledelig hvis vi faktisk fikk hundene til å løpe rett fram.

Dette er jo typisk en oppgave som blir vanskelig også for en elitehunde, - altså når vegetasjonen til siden for fremmadsendingen forstyrrer og frister hunden.

Jeg var veldig fornøyd med at Petra var flink til å løpe rett fram.

På vei hjem stoppa jeg ved skogen i nærheten og tok en liten tur ut med Carmen, så hun fikk noen apporteringsoppgaver.



 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar