mandag 23. mars 2015

23.03 Trening av to hunder


 





Ja, det er ikke alltid jeg har fått til så bra å skulle trene begge hundene på samme tur, men i dag gikk det veldig bra. Jeg gjør det også litt lettere for meg selv ved innimellom å binde den som ikke trenes til et tre.

Vi begynte med å bare gå i skogen i solskinnet. Hundene løp fornøyde omkring. Når den verste steamen var ute av Petra, tok jeg Carmen inn ved fot og lot Petra komme 20-30 meter unna og blåste stopp. Så var det å kommandere Carmen sitt og bli og gå rolig fram til Petra og belønne med godbit.

Kasta en dummy til siden for Petra, kommanderte sitt og bli, gikk på avstand og sidedirigerte henne til dummyen. Dette fungerte kjempefint!

Vi gikk videre i terrenget og utforska litt nye områder av skogen. Så fikk Carmen sitte bundet mens jeg trente fremmadsending på dummy på andre siden av trestamme med Petra, Blant annet en som hadde fått ligge ganske lenge mens Petra i mellomtiden hadde fått markeringer inn i skogen og gått en del fot,

På vei tilbake prøvde jeg meg på doble oppgaver. La ut en fremmadsending til Petra og økte avstanden med Petra ved fot. Så, kasta jeg dummy i buskaset som forstyrrelse. Sendte Petra på fremmadsendingen og Carmen på forstyrrelsen (etter at Petra hadde løpt av gårde). Effektiv hundetrening!

Litt markeringstrening ble det også. Blant annet en dobbeltmarkering hvor Petra fikk hente den sist kasta og Carmen den først kasta.

Etter runden i skogen fikk Carmen være i bilen mens jeg tok en økt med ”kjedelig-fot” med Petra.


 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar