torsdag 1. mai 2014

27.04 Trening og sykling med liten og stor



 




Tidlig start på en søndag - allerede kl 09 møttes et par av oss til trening på det jordet som fortsatt ikke er pløyd. Temaet var rette linjer på områder hundene hadde vært med og lagt ut.

Også “elitehunden” Carmen trenger i høy grad å trene rette linjer!

Vi begynte med å legge ut bare to steder. I andre runde la vi også ut på to steder innimellom de første områdene.

Så fikk vi etter hvert prøvd oss på både å sende rett fram, på skrå, og langs jordekanten.

Til slutt fikk Petra komme ut en tur. Temaet for henne var Manglende belønning for å prøve å hente feil dummy. Jeg har jo tidligere slitt med å få trent brutte forventninger hvor dummy er involvert, siden hun bare har knalla til feil sted, hvis jeg har lagt ut mer enn én.

Men, nå hadde jeg jo medhjelper. Vi begynte med at jeg gikk fot med Petra. Prøvde først å ha henne løs, men da bare stakk hun, - før det i det hele tatt var lagt ut noe. Dermed fikk hun gå kobla.

Så la medhjelperen ut en dummy og fortsatte langs skogkanten. Jeg gikk fot med Petra til det neste stedet medhjelperen la ut dummy. Medhjelperen ble stående ved dummy nr 2 mens jeg gikk fot med Petra tilbake til dummy nr 1.

Sendte Petra, og kunne observere at hun etter å ha plukka dummy tok en liten æresrunde i retning medhjelperen. Men, dummyen var blitt plukket opp, så der var det ingen belønning å finne.

Gjentok dette opplegget noen ganger, og det hjalp merkbart. Til slutt løp hun rett hjem uten å tenke tanken på å lete etter noe mer.

På kvelden ble det sykkeltur med liten og stor, - én hund av gangen.

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar