søndag 4. mai 2014

03.05 Herlig skogdag med Stjernegjengen




















Siden Petra skulle være alene hjemme litt utover ettermiddagen i dag, tok jeg en liten tur ut med henne på formiddagen.. Gikk fot langs gangstien i retning skogen, og kunne konstatere at hun var langt kulere enn sist jeg gikk fot med henne denne veien.

Inne i skogen klarte hun seg fint med noen fremmadsendingsoppgaver i to forskjellige retninger. Ingen tendens til å være vill og gal.

Så tenkte jeg at jeg skulle avslutte med å legge ut en dummy og deretter sitte og vente en stund før jeg sendte henne. Hadde henne i kobbel og alt var bare lugnt. Men, så hørte jeg det knaka i skogen og skjønte at det nærma seg noen med hund.

En dame med et par Staffer kom gående langs stien vi satt ved med sine hunder i bånd. Petra fikk litt ståpels, men ble sittende ved siden av meg. Hun som var SÅ rolig og kul før de andre hundene passerte, gira seg altså litt opp.

Vel, da ble jeg sittende der litt lenger, da, før vi kunne gjøre noe.

Gikk fot med henne langs stien og så at dummyen lå midt på stien og ikke i krattet der jeg hadde lagt den. Sikkert en av de passerende hundene som hadde flytta på den. Dermed fikk Petra sitt og bli mens jeg gikk og la den ut på nytt.

Hun satt så vakkert og venta og jeg var litt uforberedt på det som kom. Best som vi gikk fot i retning dummyen knalla hun og føk bortover stien. Selv om jeg brølte og løp etter henne var det ikke til å unngå at hun fikk tak i dummyen.

Dermed ble det enda mer ro. Og jeg kasta ut en som jeg henta selv.

Tror rett og slett at hun har en del konkurranseinstinkt. Så, det at hun visste hundene kom fra stedet dummyen hadde ligget, gjorde nok at hun fikk det veldig travelt med å få tak i den.

Jøje, meg - litt å få orden på med den lille intense hunden, ja…

Petra fikk altså vente hjemme mens jeg dro av gårde på trening med Carmen. Vi var mange i dag, og hadde også med oss Anitas kjæreste, som fungerte som fotograf. De første bildene fra dagen er det han som har tatt.

Må bare si at jeg er SÅ glad i denne herlige Stjernegjengen. Ikke bare trener vi jevnlig sammen, men vi har det jo so moro. Treningene er fulle av latter og humor, og vi vil hverandre vel. Trives i hverandres selskap.

I dag fikk hundene først prøvd seg på skjulte fremmadsendinger innimellom trærne, kombinert med en markeringsoppgave.

Ikke så lett dette med dirigeringer der det er mange trær.

Så fikk de et feltsøk hvor fire og fire hunder jobba samtidig. Carmen imponerte med å klare å finne sine fire dummyer først, og hun jobba selvstendig og fint.

Jeg prøvde å sende henne ut en gang til slutt, siden ikke alle 16 dummyene hadde kommet inn, men da var hun helt slutt og ville heller vasse i en grøft med vann.

Helt til slutt gikk vi til et vann hvor de fikk svømme over til andre siden på en skjult. Egentlig skulle de svømt på skrå, men de fleste svømte rett over og måtte handles derfra. Jeg prøvde jo å sende Carmen på skrå, men hun også svømte rett over - korteste veien over vannet.

En fin økt i skogen var over. Hjem til Petra som fikk en sykkeltur.

9 timer med hundeaktivitet - ikke verst for en lørdag!

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar