søndag 25. mai 2014

24.05 Pels- og fjærtrening






Få ting får meg så kjapt ut av senga som den umiskjennelige lyden av en hund som brekker seg. Dagen i dag hørte med blant de sjeldne - ingen planer, faktisk. Ikke noe klokkeslett å holde. Med andre ord, kunne jeg sove så lenge jeg ville… Ah! Deilig! Men, så var det denne lyden, da, - på et tidspunkt hvor jeg faktisk godt kunne ha sovet en time til. Og lyden kom fra Petra.

Ikke annet å gjøre enn å komme seg opp, og superkjapt få dyret ut i hagen. Men SKULLE hun kasta opp, da?? Neida, men hun hadde veldig lyst på frokost. Så, hva er konklusjonen - enten en veldig smart hund? Eller - stakkars hund - så sulten at hun var helt kvalm!?


For øvrig ble det MIN tur til å bli kvalm da jeg starta på turen i dag. Og Petra var visst sulten.... Ikke appetittvekkende å se noe jeg trodde var en diger hundedritt forsvinne inn i gapet hennes. Og enda verre ble det da jeg så dopapiret…..

Syntes rett og slett det var så ekkelt at jeg gikk og brakk meg på vei tilbake til bilen. Jeg orka altså ikke tanken på at Petra skulle apportere de medbrakte pelsdummyene. Så dermed gikk jeg tilbake til bilen, på p-plassen ved bensinstasjonen. Og der ble det full munnvask med masse vann og torky-papir. Etterfulgt av en runde med våtservietter. Folk lurte sikkert på hva slags overrenslig hundeeier jeg var som vaska munnen på bikkja med våtservietter. De skulle bare visst hva hun nettopp hadde satt til livs!!












Vel, etter denne noe ugreie starten på turen, kom vi oss omsider inn i skogen og oppsøkte en ny del av den drenerte myra.

Siden Petra tidligere har vist at hun skiller på pelsdummyer og kanvas, var dagens treningsdummyer kun laget av pels. I forskjellige størrelser.

Carmen fikk sitte bundet til et tre, mens Petra og jeg trente sidedirigering. Også har vi så vidt begynt på ut.



Prøvde også i dag å legge to på linje til siden. Ellers fikk Petra sitt første møte med den digre 2,5 kg kaninen (altså dummyen). Den strevde hun med å få med seg, glapp den underveis, tråkka på enden av den osv.

Jeg prøvde meg da fram med å sette henne i bånd, og la Carmen apportere ”kaninen” mens Petra så på. Henta på nytt fram Petra og syntes vel at hun fiksa oppgaven bedre da. Få fram litt konkurranse, altså. ”Om du ikke skjerper deg og bærer ordentlig, får Carmen lov å hente den”…

Petra fikk ellers hente noen markeringer også. Jeg prøver å vurdere hvor bra hun søker og avbryter hvis det blir for mye spring og hun fjerner seg for mye fra nedslaget. Da får jeg heller kaste på nytt.

Helt til slutt ble det en runde med vilt. Ikke helt fornøyd med grepet hennes, hun vil helst løfte dem etter hodet. Så, brukte litt tid på å få henne til å holde de riktig, og jeg rygga sånn at hun fulgte på, så skrøt jeg masse av henne.

Hadde nytt kast, og synes hun hadde bedre opptak/grep da.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar