lørdag 31. mai 2014

31.05 Herlig dag i sola med hundevenner




Vi møttes tre ekvipasjer på en myr i dag. Jeg delte tida mellom Carmen og Petra, og begynte med Carmen.

Dagens tema var markeringer, og vi begynte med en del dobbeltmarkeringer på linje. Én inn i skogen, og én ute på myra. Så flytta vi oss rundt langs kanten, sånn at hundene stadig fikk nye linjer å løpe på. Ikke så lett med de som havna i skogen. Carmen hadde noen skikkelig bra markeringer, og noen hvor hun var litt ute på tur i skogen.

Til slutt i denne økta fikk de hver sin dirigering der vi hadde lagt ut dummyer i begynnelsen av treningen. Et sted Carmen har vært før, på andre treninger vi har hatt her, så dette fiksa hun lett.

Etter en liten pause henta jeg Petra. Spennende å ta henne med på trening med de store. Vi stilte oss ved siden en av de andre ekvipasjene. Så fikk Petra sitte passiv ved fot mens de andre hundene fikk kast og apporterte på lange avstander. Petra fikk hente noen korte kast.

Balansegang dette, med å belønne henne med ball for kjapt opptak uten at hun da slurver med sin ellers gode avlevering.

Ellers hadde jeg Petra mye løs, og det funka suverent. Det var bare én gang, etter at en av de andre hundene hadde apportert, at hun stakk av gårde og ville undersøke (den tomme) nedslagsplassen.











Vi avslutta med å kjøre bil videre langs veien og til vann. Så fikk hundene kjølt seg ned litt. Det ble det kasta ut tennisballer over på andre siden/i sivet i kanten av vannet uten at de fikk se. Så ble hundene sendt. Det gikk vel så der med Carmen, men fikk styrt henne til rette område.

Så var det Petras tur, hun fikk en markering med tennisball i sivet. Artig å se hun svømte, hun ble veldig forvirra av alle vannliljeblande, og trodde stadig at hun hadde funnet apporten. Men, etter litt sikk-sakk, kom hun seg over vannet og fikk syn på eller fert av tennisballen.

Ikke noe å si på opptaket i vann!

En flott dag på myra. Og ved vannet. Veldig fornøyd med at lille Petra var kult og som vanlig helt tyst. Og at hun hadde så bra impulskontroll. Hun er ikke helvill lenger!

Hjemme igjen ble det enda en liten økt med Petra. Tok med and, due og kråke ut i skogen, og hun fikk prøvd seg på alle. Hun brukte kanskje litt tid på å plukke opp, men det gikk rimelig kjapt med anda og kråka. Dua tok vi om igjen og da plukka hun kjappere. Og avleveringen var helt nydelige. Herlig at det går an å begynne å trene ordentlig med henne!!





Hjemme igjen ble det fred i heimen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar