lørdag 3. mai 2014

01.05 Fridag med trening av liten og stor











Herlig med en fridag i fint vårvær. Planen for dagen var klar, - først alenetrening med Petra. Så alenetrening med Carmen.

Carmen fikk altså være igjen hjemme mens jeg kjørte av gårde til et ferskvann i nærheten. Dvs det er ikke så langt å kjøre dit, men det er et stykke å gå fra parkeringen og opp til vannet. Særlig hvis en skal gå til det mest øde vannet.

Jeg nøyde meg med det nærmeste vannet i dag, og hadde flaks med å ha området helt for meg selv.

Jeg hadde bestemt meg for å se an Petra og hennes forventninger, og ut fra det avgjøre om og evt hva slags apporteringsoppgaver hun skulle få.

Hun var flink til å gå pent i bånd og fot oppover mot vannet, Og da vi kom fram roa hun seg ganske snart, selv om hun var litt opprømt i starten over at det var VANN der.

Jeg satte meg på stolsekken og leste i hundeblader i sola. Og etter en stund med ro tok jeg med Petra og gikk fot langs vannet. La ut en dummy i hver retning, 3-4 meter fra vannkanten. Petra henta dem kjapt og greit, uten noen tanker om at hun skulle ut i vannet.

Gjentok øvelsen, men denne gangen bare 1 meter fra vannet. Fortsatt gjorde hun oppgavene uten å la seg forstyrre av det fristende vannet. Dermed fikk hun sin “belønning” ved å få gå fri. Selvsagt tok hun seg umiddelbart et bad, svømte og plaska rundt. Men, så kom hun bort til meg og lurte på om jeg ikke hadde noen oppgave til henne. Blant annet kikka hun veldig ut på en liten øy et par-tre meter fra myrkanten

Så tenkte jeg at jeg skulle teste hvordan hun ville reagere på en ut-kommando på vann mot øya. Uten at jeg hadde lagt ut/kasta noe. Bare en liten test for å se om hun skjønte signalet og om hun ville gå villig i vann.

Lille Petra var kjempeflink. Hun gikk rett ut i vann og svømte mot øya. Dermed kasta jeg en dummy over hodet hennes, så hun fikk belønning for å gjøre rett.

Du verden! Noe sånt klarte ikke Carmen på tilsvarende alder - helt uten påvirkning svømme i anvist retning! Er imponert over lillegull.

Jeg satt litt til på sekken, med Petra ved siden av meg, før jeg pakka sammen og vi gikk tilbake til bilen.

 








Hjem og hente Carmen og ferden gikk videre til Sarpsborg på trening. Dvs først var jeg innom Pappa med Petra. Han hadde påtatt seg å være hundevakt for kvelden.

Kveldens trening med Carmen var med to andre ekvipasjer - i et område med vissent gress, langgrunt vann og svaberg. En herlig vårkveld med sol og gode treningskompiser.

Ingen knalling på Carmen i dag, men hun er fortsatt litt rusten og hopp og sprett. Og ikke helt styrbar. Men, du verden så flink hun var til å markere i det våte, visne gresset. Ellers så det ut som hun storkoste seg med å være på trening.

Tilbake hos hundevakten hadde visst Petra også kost seg. Hun hadde vært med på tur i parken.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar