tirsdag 27. mai 2014

26.05 Fantastisk utstillingstrening






Før kveldens utstillingstrening, ble det en liten tur i skogen med hundene i finværet. Jeg hadde en plan jeg hadde lyst til å prøve ut med Petra. Jeg har jo slitt litt med at Petra henger over dummyen ved opptak.

I dag hadde jeg bestemt meg for å introdusere tennisball som belønning for levering av dummyen. Prøve å få henne til å ha det så travelt med å komme hjem at hun ikke har tid til å tøyse med opptaket. Og det funka rett og slett suverent. Hun ble overlykkelig da hun skjønte at det var mulig å få bære på en tennisball når hun hadde levert dummyen.

Og hun fikk ikke noen ville røkk av å få tak i en tennisball, heller, men leverte den pent tilbake.

Selvsagt fikk hun etter noen sånne belønninger litt slurvete avlevering, så jeg skal nok ikke overdrive det. Og passe på å minne henne på at avleveringer skal, som før, være “stemplinger” i min hånd.

 



Etter økta i skogen bar det av gårde til utstillingstrening. Tusen takk til avdeling Oslo, med Roger, Henriette, Jonna og Nina for kjempefin utstillingstrening på Ekeberg i kveld.

Det var satt opp fire ringer, med én “dommer” i hver ring, og labradorene hadde egen ring. Så sirkulerte dommerne rundt. Jeg valgte å kun trene Petra i dag, siden det bare er hun som skal stilles ut denne uka.

Fine Petra oppførte seg helt eksemplarisk. Tydelig at hun hadde knekt noen koder siden forrige mandag. Det var rett og slett vesentlig forbedring siden sist. I dag brød hun seg ikke om de andre hundene, selv om de snuste på henne. Hun løp så vakkert rundt i ring og stilte seg så pent opp at vi faktisk ble “best pga prestasjon” i en av rundene!

Selv om jeg foreløpig ikke kan få flytta på bena hennes, så var hun litt flinkere i dag til selv å stille seg opp riktig. Og til å bli stående stille selv om jeg rygga.

Jeg sier som jeg har sagt mange ganger før - utstillingstrening ruuuler når det gjelder sosial trening. Helt topp at hundene får mengdetrening i å være tett på fremmede mennesker og fremmede hunder!

Carmen har lært masse om å være trygg på omgivelsene gjennom å være med på utstillingstrening. Våre (noen av dem litt “skranglete”) jaktlabber trenger sosial trening også, ikke bare jakttrening.

Og det å være trygg er kjempeviktig for en hunds velferd. Så, det må en jo virkelig tilstrebe å trene hunden på. Særlig hvis den ikke er “naturlig trygg” i utgangspunktet.

Mye kan læres. Tenkte på det i dag da jeg satt og venta på at treningen skulle begynne. Da hadde jeg med begge hundene ut. Satt der på stolsekken med begge bundet fast og slappa av i sola. Så kom en helt fremmed (retrievereier) og slo av en prat. Hun var veldig kontaktsøkende ovenfor Carmen, og Carmen syntes det var helt topp. Hurra, - utstillingstrening og folk med masse godis i lommene!

Jeg skal jo ikke mer enn et par år tilbake, så hadde et sånt møte med et fremmed menneske vært litt ugreit for Carmen. Men, Carmen har blitt tryggere og tryggere med årene. Ikke bare pga utstillingstrening, selvsagt, men det har også bidratt positivt. Og jeg tror at med det nevnte tilfellet i kveld, så fikk Carmen positive assosiasjoner til en sletting med masse godbiter og hyggelige folk.

Vel, etter en veldig fint kveld dro vi hjem. Og nå tenker jeg at vi burde være godt forberedt til utstillingen på torsdag.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar