fredag 16. mai 2014

12.05 Apportering i skogen med ungdommene



Vi var tre ekvipasjer i dag, som hjalp hverandre med markeringstrening i skogen. Fant en idyllisk plass med mosebunn og store trær. Og masse, masse fuglesang i den lyse vårkvelden.

Carmen fikk være med som tilskuer og fikk ligge i sekken sin, bundet til et tre. Hun fant seg veldig godt til rett med dette. Bare krølla seg sammen og slappa av mens jeg altså trente med Petra.

Dagens tema var markering. Vi bytta på å kaste for hverandre. Det så ut som Petra takla greit å sitte og vente (bundet til sekken) når jeg kasta for de andre. Dvs innimellom satt en av de andre på sekken min.

Det var altså én ekvipasje som jobba, en person som kasta og en som satt passiv sammen med de to passive hundene.

Fant oss et par områder som vi kasta til om igjen og om igjen. Først fikk hundene hente på det ene stedet. I neste runde på det andre stedet. Så satte vi sammen til en dobbeltmarkeringer.

Jeg synes ungdommene var riktig så flinke. Veldig fornøyd med at Petra på dobbeltmarkeringen forble i riktig område selv om hun måtte lete litt i buskaset.

Ellers hadde hun noe nøling på opptak, men ble raskt bedre. Det funka fint ikke å stirre på henne, men vende ryggen til eller stille meg bak et tre når hun kom fram til dummyen.

Vi fant også et område hvor vi fikk til markeringer med flere terrengskifter. Ekvipasjen stod først nærme for så å flytte seg lenger unna.

Litt fot-trening i lyngen ble det også.

Vi avslutta med å bli enige om “lekse” til neste uke. Nå skal vi trene dirigering til høyre hele uka, før vi skifter retning.


 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar