tirsdag 2. april 2013

31.03 PETRA!


































Jeg har planlagt i snart 2 år at jeg skulle få meg valp våren 2013. Men, så er det jo sånn med biologi, da, at 100% planlegging er umulig. Siden ingen vet hvor mange valper det blir, hvilket kjønn, om de overlever fødselen osv. og heller ikke det med farge alltid er kjent… Ja, så må en enten ha flaks på første kullet en setter seg på liste hos. Eller en må sette seg på liste flere steder…

Jeg har brukt mye tid på å lese stamtavler, undersøke helse og resultater. Og oppdaget at dette med å kjøpe valp bare blir mer og mer vanskelig for hver gang. En får jo så mange ”krav” etter hvert til hvordan dette nye vidunderindividet skal være. Så, det var neimen ikke mange oppdrettere og kombinasjoner som passerte ”nåløyet” mitt.

Derfor ble jeg veldig glad når jeg fikk beskjed fra Håkan og Karina på Huntrets kennel at de hadde en gul tispevalp til meg. Ja, for GUL skal hunden være, - det er jo DET jeg har ønsket meg lenge. En hund det er litt enklere å ta bilder av enn svarte Carmen. Og så skal hun hete Petra, som betyr klippe.

Er veldig fornøyd med det jeg ser av både helseresultater og meritter bak denne kombinasjonen. Lille Petra har litt av en stamtavle!

Mor er SE J(J)CH Djurbergas Farndale Moor etter SE J(J)CH NO JCH Moorman's Double Diamond Ale og under den berømte NORD JCH Tasco Brimstone. Far er Searover All in Duff etter SE J(J)CH Searover Kelly's All In og under SE J(J)CH Hillus Drake.

Fire besteforeldre og mor er altså jaktchampions.

I tillegg til både helse og meritter, er det også veldig viktig for meg med et godt gemytt, en hund som holder mål mentalt. Og akkurat DET er det jo vanskeligere å lese seg til via rasdata. Derfor har jeg valgt en oppdretter som legger spesielt stor vekt på nettopp det mentale, siden de blant annet leverer hunder til Tollen, og er avhengig av at valpene også klarer de mentale kravene.

For de som har fulgt Carmens dagbok en stund, så husker dere kanskje at jeg tidligere har skrevet om noe som kalles FART - Fågelhundens Arbeids Test. Denne er det altså Karina og Håkan som holder på med, og de har testa mange hunder, blant annet Carmen.

Dette at foreldrene til Petra er testet med godt resultat er altså en viktig årsak til at jeg valgte å takke ja til en valp fra denne kombinasjonen. Så håper jeg hun vil leve opp til navnet sitt og bli stødig som en klippe.

---

Ja, jeg dro altså på besøk til Håkan og Karina i dag, for å se på valpekullet og spesielt Petra. En flott vårdag, med ca 5-6 plussgrader og sol. Hele kullet var ute i hundegården da jeg kom. Og FOR en hundegård de hadde! Massevis av interessante lekesaker. Bølgeblikk underlag til å gå på, rør å krype gjennom, planke å balansere på, akebrett å skli på, ”vipphuske” med mer.

3 gule og 5 svarte små nøster tok ubekymret for seg av alle lekene og var høyt og lavt. De virka veldig trygge, sosiale og kontaktsøkende.

Helt herlig å komme inn i hundegården og bli helt omringa av valper. Noen som dro i skolisser, andre som bet seg fast i håret, og atter andre prøvesmakte på fingrene mine. Og midt oppi dette skulle jeg prøve å få tatt noen bilder.

Mamma Sushi kom inn og åpnet ”melkebaren”. En kort stund var det fri flyt, men så stengtes kranene, og nåde den valp som gjorde noe forsøk på å forsynes seg da. Den fikk meget bestemt beskjed om å finne på noe annet. En streng oppdrager, altså, Sushi. Noe som helt klart gjør det enklere å være valpekjøper, siden en da overtar en valp som har fått oppdragelse med seg fra mor…

Jeg kunne jo ha sittet i den hundegården ENDA! Men, etter hvert måtte jeg begi meg videre på ferden, siden jeg skulle til Carmens oppdretter og overnatte der til i morgen.

Så, da var det å ta farvel med Petra og vite at det går enda 2 uker til jeg skal hente henne.



 



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar