mandag 29. april 2013

28.04 Bort på besøk og trening









Mer rolig natt nummer 2 på nytt rom, men vi måtte ut en tur i 03-tida. Ser av loggen jeg førte på Carmen at hun slutta med å måtte ut om natta etter et par uker hos meg, altså da hun var rundt 10 uker. Da kunne jeg lufte henne rundt midnatt og hun holdt seg til nærmere kl 06 på morgenen.

Som jeg har vært inne på før, tenker jeg at Petra er en mer intens valp enn det Carmen var, og derfor sover litt lettere. Og når hun først våkner, så må hun ut.

Jeg ser også av loggen til Carmen at ved 11 ukers alder måtte hun tisse i overkant av 10 ganger i døgnet. Petra tisser fortsatt rundt 20 ganger i døgnet. Ikke rart jeg synes jeg løper mye ut og inn sammenlignet med hvordan jeg syntes det var forrige gang jeg hadde valp….

---

Carmen og jeg hadde en treningsavtale i dag, dessuten skulle jeg vise fram lillegull. Så etter lunsj dro vi av gårde mot Lillestrøm. Framme fikk Petra hilse på tre voksne, hyggelige hunder. Først blandingshunden Shira, så labbehannen Viktor og til slutt basseten Melvin.
Alle tre var SÅ hyggelige med Petra. Og hun var veldig høflig og forsiktig, men helt uredd når hun hilste på dem. Det er skikkelig herlig at hun er så trygg i møte med fremmede hunder!

Så fikk Petra ligge i bilen mens vi tok en treningsøkt med Carmen og Viktor.

Først gjorde vi et søk sånn vi lærte av Birgitta, ved at vi la ut for hverandre annenhver gang. Carmen var først ute og søkte. Og jeg gikk altså med og prøvde å få til en slags ”rundering” på begge sider av stien, og ha kontroll på hvor vi hadde søkt av og ikke. Jeg ante jo ikke hvor dummyene lå. Litt tid tok det. Og Carmen kan kanskje mistenkes for å rase rundt i skogen, MEN hun har nesa på. Og søker intenst når hun får ferten av noe.

Jeg var fornøyd med at vi klarte å finne dummyene i riktig rekkefølge. Altså at vi lyktes med å søke av området lenger og lenger ut, sånn at hun fant den nærmeste først.

En liten økt med dobbeltmarkeringer hadde vi videre - og det i ganske vanskelig terreng. Jeg ble, som mange ganger før, veldig imponert over Carmens markeringsevne. Særlig en dobbeltmarkering på linje i tett buskas løste hun aldeles glimrende!

Et par fremmadsendinger ble det også før vi gav oss. Været viste seg ikke akkurat fra sin beste side, med mye vind, grått og antydning til regn. Litt bedre inni skogen, der vi holdt på, siden det var le der.

I dag har for øvrig Petra slått egne rekorder på å sove lenge i ett strekk i løpet av dagen. Ved et par anledninger sov hun nesten 3 timer i ett uten å måtte ut. Og jeg aner at hun er i ferd med å knekke koden på dette med tissing, at det faktisk er mulig å porsjonere litt og ikke tisse hele tiden. Hun har ikke tissa inne i dag. Og det er antydning til en nedgang i antallet per døgn.

Hun blir stadig bedre og bedre på å finne roen inne. Selv om jeg ser det er vanskelig når Carmen er i samme rom, for Carmen er tydeligvis bare kjempestas. Da har lille Petra lyst til å henge i kjakene hennes og hoppe og sprette mot ansiktet hennes, - noe jo Carmen ikke aksepterer.

Den lille skjønner nok etter hvert, at bare hun nærmer seg forsiktig, så har faktisk den store hunden nærmest en engels tålmodighet med henne.

Er SÅ fornøyd med Carmens voksen-hund-rolle. Synes hun oppfører seg helt perfekt,



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar