onsdag 24. april 2013

24.04 2x Sommerdekk

 







Petra fortsetter med å sove til 05.30, ser ikke ut som det spiller så stor rolle for når hun våkner om morgenen, hvorvidt vi har lagt oss en time senere eller tidligere.

Jeg var litt inne på det med å gjøre ting med Petra alene i går. Tenkte jeg skulle skrive litt mer om det. For en liten valp er det masse å venne seg til av forskjellig miljø. Mye som skal læres at ikke er farlig, selv om det både kan se og høres farlig ut. MEN, om en gir seg ut i verden med en liten valp sammen med den voksne hunden kan en bli ”lurt” hva gjelder hvor bra valpen takler forskjellig ting, siden den kan hente støtte fra den voksne hunden. Og den lærer jo ikke å takle ting på egen hånd.

Har en dessuten en voksen hund med noen uvaner, a la tendens til å reagere på små barn, er det jo også en ”smittefare” ved at valpen observerer hva den voksne reagerer på, og gjør likedan.

Dette er ting jeg har tenkt VELDIG mye på, og hvor jeg er villig til å gjøre masse ekstra innsats med Petra for at dette skal bli bra. Så, foreløpig gjør jeg ALT hver for seg med Carmen og Petra. Til og med de få meterne mellom leiligheten og P-plassen går jeg med en hund av gangen. Dette siste er særlig med tanke på at vi så ofte møter barn på denne strekningen. Og jeg vil at Petra skal bevare sitt harmoniske forhold til både små og store mennesker, og ikke adoptere Carmens lettere oppskjørtethet over ukjente barn.

Det ble noen transportetapper i bil i dag, både med Petra alene og med Petra og Carmen sammen i det store bilburet. Jeg tok nemlig sjansen i går og fjerna skilleveggen jeg hadde satt opp. Kjente at det føltes skummelt at den bittelille Petra skulle være i samme bur som digre og klønete Carmen… Men, det går superfint, ingen av dem setter i gang med noe særlig aktivitet. De ligger stort sett og sover. Enten på hvert sitt sted, - eller den lille ser sitt snitt og klarer å få lagt seg inntil Carmen.

Første post på programmet i dag var å få lagt om til sommerdekk på bilen. Som regel er dette noe jeg får ordna ved å sette igjen bilen om morgenen (gangavstand fra verkstedet til jobben) og hente den etter jobb. Men, denne gangen hadde vi avtale om et klokkeslett. Med litt venting i forkant var jeg vel på verkstedet i bortimot tre kvarter, kanskje.

Lille Petra fikk være med inn på venterommet og sove i fanget mitt. Hun var helt superkul, også da hun etter hvert våkna. Det var jo litt lyder av maskiner i det fjerne, folk som kom og gikk, telefonen som kimte. Hun satt der bare og observerte. Tror aldri jeg har hørt henne komme med noe lyd i en sånn sammenheng når hun sitter på fanget. Veldig bra!

Etterpå gikk ferden til sykkelverkstedet i Drøbak. Der hadde jeg nemlig levert sykkelen i går, også den til dekkskift. Nye slanger og ventiler fikk den også.

Dermed er altså både bilen og sykkelen ”skodd” for sommeren!

Jeg måtte jo ta en sykkeltur med Carmen når vi endelig var kvitt de støyende og humpete piggdekka på sykkelen. Men, først en liten ”aktiviseringstur” i skogen med Petra. Skulle gjerne vært lenger i skogen med Petra, men hun mistrives tydelig med at det er så kaldt og blåser, så det var ikke lenge vi var ute. Fikk prøvd noen innkallinger, men direkte gjemme meg var vanskelig å få til. Vi skal nok finne en litt tettere skog å trene i.

Som sist fikk Petra vente i bilen mens jeg sykla en tur med Carmen. Svartfrøkna langa ut i 20 km /t og la seg rett ut når vi kom hjem.

I dag har jeg for øvrig gitt begge hundene Banminth. Alle valper har jo mark, så de skal behandles flere ganger som små. Så tok jeg med Carmen i samme slengen, - det er veldig lenge siden hun har fått noen behandling mot spolorm.

Ellers har Petra gjort sin første apport i dag. Neida, det var ikke noe JEG hadde kasta. Eller for så vidt hadde jeg vel kasta den, men det var ikke meningen hun skulle få tak i den: en sånn svart pose med innhold, dere vet (det blir utrolig mange av dem nå for tiden....!). Hun løp fornøyd rundt med posen dinglende i den lille munnen og kom som en kule når jeg ropte. Jeg fikk den sånn ca i hånd i bytte for en godis.

Carmen er veldig søt og snill med den lille gule. Hun legger seg i buret på kjøkkenet - åpenbart for å få fred. Petra har jo vært litt mer tilbakeholden med å forstyrre henne der enn om Carmen ligger i biabedden. Men, i dag oppsøkte hun Carmen i buret også.



 

2 kommentarer:

  1. Et tips, kjøp en genser til Petra - så kanskje hun vil trives bedre ute i vær og vind!

    SvarSlett
  2. Å, - det er sikkert mye stash en kan kjøpe til en sånn "veskehund" :-)

    SvarSlett