lørdag 6. april 2013

06.04 Fantastisk treningsterreng!








Tenk at jeg har et så kult treningsområde i gangavstand fra heimen! Også er det jo utrolig flott når treningsgjengen kommer hit, noen andre lager opplegg, og jeg får være med i ”mitt” terreng - OG erfare nye muligheter.

Vi hadde en kanon bra trening i dag. Begynte med markeringer hvor hundene måtte løpe gjennom noe bringebærkratt. Artig å observere hvordan noen bare braste gjennom, mens andre fant veien rundt krattet. Enkelte av markeringene landa bak en stor gran, skult nedslag, altså.

Jeg var veldig fornøyd med Carmen på markeringene her, hun valgte veien gjennom krattet og markerte ganske så bra.


 



Så begynte vi på en ”mock trial”, hvor det ble kasta og en i gjengen styrte hvem som fikk hente. Det gjaldt å følge med, for vi visste ikke når det ville bli vår tur.

Vi bevega oss nede i bunnen av ”dalen”, langs bekken, og det var på forhånd lagt ut dirigeringsoppgaver på andre siden av en bekk og en grøft som gikk parallelt. Det var også diverse vegetasjon nede i denne grøfta, så det var ikke enkle fremmadsendinger.

Det var litt varierende hvor bra de forskjellige lyktes med denne oppgaven. Carmen henta faktisk feil dummy. Jeg så henne ikke så godt der på andre siden, også fikk hun fert av en dummy ”for langt til venstre”. Markeringsoppgavene under denne runden, derimot, klarte hun veldig bra.








En liten lunsjpause og vi delte oss i to grupper; - én på hver side av bekken. Så kasta vi for hverandre. Dette var utfordrende oppgaver for hundene, siden de måtte gjennom det vanskelige terrengskiftet som vi også delvis hadde brukt til fremmadsendingene før lunsj.

Her fikk Carmen for det meste løse oppgavene selv. På slutten var hun kjempeflink til å forsere terrenget rett på og finne dummyen kjapt.

Dagens terreng er rett og slett ypperlig jaktterreng. Det blir ikke siste gangen jeg trener der, verken på fellestrening eller alene. Også vil jo terrenget endre seg radikalt når all snøen er borte, det kommer løv på trærne og alt krattet også får bladverk.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar