tirsdag 16. april 2013

15.04 Petra kommer hjem



Før Carmen, Petra og jeg satte nesa hjemover i dag, tok Håkan og Karina et lite treningspass med unghunden hennes på 1,5 år. Og forklarte hvordan de tenker. Mye Vekt på ro, brutte forventninger og så mye dominans som behøves for at hunden skal ta våre beskjeder. Gjenkjennbare tanker fra både Keit Mathews, Birgitta S-W og Carmens oppdretter Anita.

Nok en gang fikk jeg en påminnelse om at dette er et arbeidsjern av en hund, med stor intensitet.

Så var det kjøreturen hjem, da. Jeg lurte på hvilket bur jeg skulle ta Petra i - hadde nemlig to muligheter. Enten i det store bilburet sammen med Carmen (med grind mellom dem) eller i ”kaninburet” i passasjersetet foran hos meg. Jeg tok henne i kaninburet. De første 15-20 minuttene satt hun og kikke på meg. Det kom en og annen ”knirke”-lyd, ellers var hun tyst. Så sovna hun, og sov som en stein i 2,5 time.

Jeg stoppa ved en Mc Donalds restaurant, fant ikke noe bedre i farta, siden det brått virka som hun hadde det travelt med å komme ut. Ikke rart hun hadde det travelt, for hun var løs i magen.

Siden det var masse med biltrafikk turte jeg ikke annet enn å ta på henne halsbåndet - noe som selvsagt var uvant for henne, og hun ville helst ut av det.

Men, jeg gikk rundt på en gressplen og prøvde å få henne til å tisse, bråbremsa en bil og ut kom en dame som bare ”måtte” få hilse på henne. Og, Petra, hun løp entusiastisk bort, med halen til værs. Som sagt - en veldig tilgjengelig hund!

Mens jeg tok meg litt mat, satte jeg Petra i buret bak hos Carmen. Petra var ivrig etter å få kontakt med Carmen og prøvde seg med lekeinvitter. Carmen snudde seg demonstrativt bort og knurra! Hun har jo aldri tidligere knurra på noen hund som har kommet inn i bilburet til henne. Interessant!

En liten tissepause til ble det før vi kom hjem.

Interessant å komme inn i leiligheten og se reaksjonen. Fant ut at det funka bra med den avdelingen jeg hadde gjort med kompostgrinder. Og veldig kjekt å ha hagen rett utenfor døra. Da Carmen var liten bodde jeg jo i tredje etasje uten heis!

Petra syntes nok det var kaldt (4 grader var det vel sånn ca) og ville helst opp på terrassen igjen heller enn å holde seg på plenen og tisse. Men, med noen dopauser og litt mat, ble det etter hvert kvelden.

Carmen fikk være i stua og Petra og jeg inntok madrassen på kjøkkengulvet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar