fredag 19. april 2013

18.04 Bestått Jegerprøveeksamen!








Juhuuuuuuuu! Jeg hadde Jegerprøveeksamen i kveld og bestod med resultatet 47 av 50 riktige (måtte ha 40 riktige for å bestå). Som jeg hadde forventa var det artskunnskapen som var det vanskeligste.

Men, for å begynne med begynnelsen… Det ble fem timers natt, og lille Petra måtte ut 05.30. Ikke så kult for henne på morgenen i dag for regnet BØTTA ned. Ellers har heldigvis matlysten kommet seg, og fordøyelsen er på bedringens vei.

Dagens spesielle begivenhet var at Petra fikk hilse på Erna Solberg! Det hadde seg altså sånn at noen Høyre-politikere var på besøk på Antrozoologisenteret for å høre om hva denne lille bedriften jobber med på dyreassosiert terapi.

Vi var tre stk der med små valper, og jo da, valpene sjarmerte politikerne helt i senk. Ernas kommentar var at hun hadde lyst til å ta de med seg hjem, men ikke helt visste hva mannen ville si til det.

Ellers var det noen timer med massevis av opplevelser på AZS. Som sagt var det et par andre valper der, og masse fremmede folk. I tillegg til Petras søster Taiga fikk hun hilse på Mettes Peppy - en valp som er fem dager eldre, men veldig mye større enn lille Petra.

Inne på senteret løp valpene omkring, blant annet over strekkmetallristen som ligger midt i rommet. Undersøkte stativer, vekt osv og var i det hele tatt helt fryktløse. De fikk også hilse på en voksen veldig grei storpuddel, noe som var helt uproblematisk.

Noen runder ute på gresset ble det også. De må jo tisse stup i ett disse små, særlig når de er så aktive.

Vi fikk oss også en lunsjpause på pauserommet, og der fikk Petra så vidt hilse på en ung whippet, også helt greit.

Så tok Eva og jeg en tur innom jobben for å vise fram de små vidunderne. De var SÅ trøtte etter formiddagens opplevelser at de stort sett sov på fanget til de forskjellige kollegane.

Hjemme igjen fortsatte Petra å sove mye. Det ble mange inntrykk for et lite valpehode i dag.

På kvelden var det som sagt tid for jegerprøveeksamen, så da fikk Petra være et par timer hos Eva og søster Taiga.

Da jeg kom for å hente henne kunne eva fortelle at det hadde vært fullt øs og også litt tissing inne.

Når det gjelder dette med tissing inne, så går det foreløpig ikke like ”elegant” som det gjorde med Carmen, Carmen tissa faktisk inne kun fem ganger som valp, alle før hun var 10 uker, og tre av dem i fm blærekatarr. Og det selv om jeg bodde i blokk i tredje etasje.

Den store forskjellen er at Petra er langt mer aktiv enn det Carmen var. Petra raser mer rundt, blir tørst, drikker, og må tisse. Og fordi hun er en mer urolig type er det litt vanskeligere å tolke om hun kjeder seg, eller om hun faktisk må på do.


 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar