mandag 1. august 2011

01.08 Småkaniner i kvisthaug




Det ble en kort, kort treningsøkt med Carmen i dag. For det første er hun selvsagt sliten etter en ukes hardkjør i Hemsedal, og trenger å restituere seg før helgens prøve. Dessuten har vi hatt hetebølge her i dag, med oppi 30 grader i skyggen midt på dagen. Selv om jeg venta til kl 19 med å gå ut med henne var det fortsatt 25 grader…

Vel, vi tok en tur borti et av de nærmeste skogsområdene her, det passa bra med masse skygge. Og det jeg så etter var en passende kvisthaug, etter kurset på Hemsedal og de fine nærsøkene vi fikk prøvd.

Og gjett om jeg ble glad da jeg fant en ypperlig kvisthaug få minutters gange hjemmefra. Dermed gjemte jeg mine nyinnkjøpte små kanindummier i kvisthaugen. Så kasta jeg markering for Carmen i forskjellig retninger fra kvisthaugen. Carmen fikk altså et kast, så ble hun sendt på nørsøk i kvisthaugen, for så å hente markeringen.

Dette gjentok vi noen ganger. Det så ut som Carmen storkosa seg. Hun syntes nok det var skikkelig moro å søke i kvisthaugen, ikke minst å lete etter de artige pelsdummiene.

Den siste markeringen kasta jeg videre ut i samme retning som kvisthaugen, og ikke mange meterne unna. Dette krevde litt besluttsomhet fra henne, men det var tydelig at hun skjønte oppgaven. Det var jo vanskelig for henne å søke når det bare var én igjen. Og hun speida i retning av markeringen, men fortsatte å søke når hun fikk beskjed. Hun valgte å være lydig, altså, istedenfor å velge en lettvint løsning. Flinke Carmen!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar