torsdag 18. august 2011

11.08 Jorde-trening











På dagens fellestrening var vi kanskje litt kjappe med stresshåndterings-progresjonen, det var jo tross alt 3 uker siden sist. Dermed ble et par av hundene vel høye, blant annet Carmen. Vi begynte nemlig med apportkaster over bekken. Lignende har jo gått greit før, men det er noe med alltid å ”kjenne etter” hvor en er i treningen.

Ellers var det vanskelig for Carmen å markere. Det var noe med landskapet, at vi stod oppi bakken, hunden måtte løpe ned, forsere bekk og buskas, og så over på andre siden, oppover bakken, og da kunne de lett miste retningen på apporten.

Etterpå prøvde vi med dobbeltmarkering på linje; - én dummy i buskaset med vanlig kast og én som ble skutt med apportkaster på andre siden. Både Carmen og en hund til løp først til den lengst ute. Det var helt vilt å observere Carmen bakfra i full fart nedover jordet. Ingenting i veien med entusiasmen, akkurat!

Før pausa la vi igjen langs bekken så hundene så det. Så sendte vi hundene fra toppen av bakken, akkurat på den andre siden av toppen, slik at ingen av oss så ned til bekken. Spennende å se hva som skjedde når vi sendte hund. Flere ble jo borte litt lenge.

På slutten gikk vi over til først ”liksomvilt”, før ordentlig vilt. Vi trente kombinasjon av dirigering og markering. La ut den tunge kanindummyen min uten at hunden så den, kasta så gummianda som forstyrrelse, og hunden skulle altså hente dirigeringen først.

Så ble det dobbeltmarkering på linje med vilt, for så å sende hunden videre ut på et skjult vilt, lenger ut, på linje med der markeringene hadde falt. Hundene fikk prøvd seg på Blisshøner. Carmen, som altså rulla seg på dem i Danmark, apporterte i dag helt greit, muligens en antydning til rufsete i avleveringen, men opptaket var helt spontant. Da har hun vel blitt kjent med dem, da.

Ellers fikk jo hundene prøvd seg på sitt og bli med skjult fører, siden vi gikk av gårde for å legge ut dirigeringsøvelsene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar