søndag 21. august 2011

18.08 Det går an å rulle seg på alt!





















Carmen demonstrerte i dag at det ikke finnes grenser for HVA det går an å rulle seg på. Prøv toppen av en halmball, f. eks! De har jo endelig kommet i gang med treskingen bortover, og brått så blir treningsverden veldig mye større, med massevis av store jorder tilgjenglig.

Før vi dro av gårde på trening i dag tok Carmen og jeg en liten fotograferingsrunde på et jorde med mange halmballer. Som i fjor spratt veslefrøkna lekende lett opp på disse halmballene. MEN, i motsetning til i fjor så satte hun umiddelbart i gang med iherdig rulling. Så iherdig at hun holdt på å falle ned flere ganger. En ny halmball, og jammen var det samme atferden.

Vi trente på Østmarksetra i dag - kjempefint treningsområde. Bare vi gikk litt ut av stien fikk vi være helt i fred for folk.

Vi begynte med et feltsøk med dummier hundene ikke fikk se. Noe av utfordringen var at de måtte løpe over et ganske stort nedfallstre. Og det var lagt ut små dummier som til dels var gjemt under mosen. Carmen henta den første greit, men da hun ble sendt ut på nummer to var dette den siste som var igjen, og hun strevde for å finne den.

Så gikk vi videre til et nytt område og satte opp et lite dirigeringsøk. Hundene ble altså sendt over myra, så ble de stoppa og skulle nærsøke innafor noen merkebånd. Det viste seg at alle hundene har litt å lære om det å ikke gi seg, følge opp vitringer og virkelig lete godt.

Etterpå la vi igjen dummier på samme sted og forflytta oss til andre siden av tjernet, Så skulle altså hunden sendes over vann og til et kjent område. Carmen gikk rett ut i vannet, måtte dirigeres litt på andre siden og fant apportene. På den andre dummyen gikk hun litt skjevt og måtte dirigeres en del. Stort sett adlød hun fløyta bra.

Til slutt la vi ut et feltsøk med vilt, En av oss stod litt uti feltet og kunne sekundere føreren som ikke så noen ting. Her skjøtte Carmen seg bra, helt spontane opptak, også på rype som hun (så vidt jeg husker) ikke har henta før.

Sinnsstemningen var ikke helt perfekt, dessverre, men hun var langt roligere enn gårsdagens trening med ”venninne” Ida.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar