onsdag 24. august 2011

20.08 Hundetrening og selskap



Hadde en dag med tett program i dag. Først møtte Carmen og jeg en treningskompis/venninne med sin unghund. Vi tok en tur på jordet allerede kl 08! Begynte med lignende trening som jeg holdt på med i går. Altså la ut et område, flytta oss lenger og lenger unna, kasta forstyrrelser og dirigerte tilbake.

For unghunden var denne type trening helt nytt. For Carmen var det selvsagt annerledes enn i går fordi hun hadde en makker hund. Begge hundene klarte seg fint.

Så kasta vi noen over bekken og sendte hundene over etter en liten pause. De huska fint området.

Vi rakk også en liten runde med vilt før vi begge skulle av gårde til annet ”program”.

Neste post på programmet for Carmen og meg var trening på myra med Kari og Ida. Heldigvis var Carmen betraktelig lugnere i dag. Nå skal det sies at vi ikke skjøt i dag heller, så selve treningen var mindre stressende.

Vi la ut 7 områder rundt i kanten av myra og trente på sidedirigeringer ved å dirigere hunden til et punkt mellom to områder for så å vinkle til siden. Jeg fant fort ut at noe av utfordringen var ikke å miste hunden inn i skogen. Hadde nemlig noen erfaringer med at Carmen forsvant inn i skogen, tok bakveien og kom tilbake med feil dummy.

Så fikk jeg erfare en helt ny ”greie” med Carmen i dag - ved to anledninger henta hun to apporter på én gang, og jeg kunne også se at hun søkte videre med noe i munnen. Fysj og fy! Sånt er jo strengt forbudt! Testa henne ut ved å kaste to som landa kloss like ved hverandre i nærheten av meg, men da fant hun ikke på noe tull.

Hm, får være litt oppmerksom framover. Sånt har jeg jo vært så stolt av at hun ALDRI har holdt på med.

For øvrig var det en veldig lærerik økt på myra. Vi begynner å komme oss som team, både Carmen og jeg - hva gjelder hvordan vi får til dette med dirigering. Synes hun blir bedre og bedre på stopp på lang avstand. At hun skjønner jeg vil hjelpe henne.

Vel, som om to treningsøkter ikke var nok; - Carmen og jeg dro av gårde til tredje post på programmet, som var fest med overnatting på Hvaler. Det interessante der var at det både kom en annen hund og en gjest som er livredd hunder. Carmens møte med den tibetanske terrieren var vel ikke helt vellykka, men det er jo noe dumt i å måtte hilse i bånd. Og må nok også innrømme at Carmen ikke har fått så bra sosialisering på sånne voldsomt hårete hunder med masse pels i ansiktet.

Men, Carmen ble satt i bånd og tibetaneren i bur, så gikk det veldig fredelig for seg å spise grillmat på verandaen. Kjempehyggelig sosialt lag!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar