søndag 28. august 2011

28.08 AK Sokna - Prinsessen = GULD!







Nei, det ble ingen premiering i dag, tross overskriften. Også er det sikkert noen konkurransemennesker som tenker at det er helt på jordet å være fornøyd uten premiering.

MEN, saken er at den lille prinsessen gjorde så mye bra i dag! For det første var hun helt tyst, og det er jo verdt mest av alt. Dessuten klarte hun seg veldig bra sånn teknisk sett. Det var bare det at i alle mine instruksjoner til Carmen i går glemte jeg helt å nevne at hun ikke måtte rulle seg på ukjent vilt. Svartand hadde hun aldri sett før...

Nå tror jeg virkelig at jeg har knekt koden på den vilt-rullinga. Hun gjør det bare med det som er helt ukjent. Hun fikk nemlig gå ferdig prøva på tross av at hun rulla seg på den første dirigeringa. Og på resten av prøva henta hun Svartender så fint som bare det - helt spontant og effektivt. Ikke antydning til noe tull med viltet resten av prøva. Nydelige avleveringer hadde hun også.

Prøva begynte med en dobbeltmarkering i skogen med fasaner. Der må den tobente ta skylda for at vi bare fikk inn den ene. Den første henta hun direkte og vakkert. Det kokte litt i hodet mitt, og jeg hadde det altfor travelt med å sende henne ut på den andre, brukte for lite tid til å stille henne opp. Dermed ble hun letende i området der den første hadde falt.

Dessuten var jeg så opptatt av det dommeren hadde sagt om å unngå å dirigere på markeringer at jeg grep for lite inn. Er helt sikker på at jeg kunne ha styrt henne til riktig område.

Deretter fikk vi en dirigering. Da var Carmen temmelig svimete i startfasen. Hun syntes det lukta så godt av viltet som lå lagra i nærheten at hun bokstavelig talt stod med ræva til da skytteren skjøt mot dirigeringen. Men, likevel gikk det kjempefint å sende henne dit. Hun stoppa, gikk til høyre og søkte, som jeg sa. Men, så, så fikk jeg se det velkjente mønsteret med rulling. Prøvde å snakke til henne og kalle inn. Men, da kom hun hjem uten viltet. Dermed var det ”takk for i dag”, men vi fikk gå resten av prøva som makker-hund. Veldig gem dommer!!

Så var det søk. Makkerhunden henta tre, så fikk Carmen hente to først og to etterpå, dvs hun fant tre. Og hun lette grundig og stort, og som sagt hadde hun flott vilthåndtering.

Så var det en dobbeltmarkering - med én på land og én på vann. Dette løste hun glitrende. Jeg bare sendte henne to ganger, og hun huska godt hvor de var. Ikke antydning til noe risting med den hun henta på vann, heller, og hun løp langt over land for å avlevere den.

Siste øvelse var en vanndirigering. Skytteren stod like foran oss og skjøt utover. Viltet lå kanskje 50 meter ut, i noe siv. De tre forrige hundene hadde ikke klart denne øvelsen, men prinsessen klarte det.

Joda, det var vel ikke helt glitrende, jeg måtte gi en del kommandoer. Og direkte stopp i vann var det vel kanskje ikke. Men, når hun tok kontakt fulgte hun håndsignalene mine, og til slutt svømte hun målrettet mot sivet. Stoppa, gikk til høyre, stoppa og gikk til venstre, søkte og fant. Og nok en gang flott avlevering uten risting.

Det jeg var minst fornøyd med i dag, bortsett fra rullingen, var at hun var litt urolig rundt foten. Spratt opp fra sitt, ville gå noen skritt og følge med på hva makkerhunden fikk av oppgaver.

Det rare var at selv om jeg da måtte snakke til henne en del, så begynte hun likevel ikke å pipe. Ikke godt å skjønne seg på dette med lyd, når det kommer og når det ikke kommer.

Konklusjoner etter dagen? Vilt er strengt tatt ikke noe problem, med mindre det ”dukker opp” noe hun aldri har sett før. Har hun bare fått erfare å hente det en gang, så er det greit. Den tobente må ta seg sammen og bruke tid i utsendingen. Også har vi en liten nøtt når det gjelder det med ro rundt foten.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar