tirsdag 21. mars 2023

21.03 Tur i nærområdet og miljøtrening

 



















KROPPSKONTROLL OG MOT
Jeg starter tidlig med å utfordre valpen på tur, lete etter noe den kan balansere på, forsere – krype under eller kravle/hoppe over.  Synes det er artig å få de til å balansere på en stamme, og så snu underveis og balansere tilbake. Selvsagt tar jeg hensyn til alder og størrelse, men jeg prøver å ikke ta enkleste veien når jeg går i skogen. På dagens tur brukte jeg en gammel krakk til balansering (og fotomotiv).

Også er det artig å finne litt uvanlige momenter i skogen, sånn at valpen kan bli vant til at litt av hvert kan «dukke opp». Det ligger et gammelt betongrør ved turområdet, og det er alltid interessant å se valpens reaksjon på denne. Som forventa var Clara helt ubekymra til røret. Hun krøp gjennom fram og tilbake. Og balanserte også oppå det. Det siste kunne jeg ikke ta bilde av, siden jeg måtte står klar og støtte henne, så hun ikke falt ned. Men, Joy poserer oppå røret.

INNKALLINGSTRENING
På egentur med Clara trente vi innkalling med fløyte i dag. Enten når hun allerede var på vei til meg eller når hun tok blikk-kontakt. Etter et par innkallinger, med godbit som belønning, ville hun knapt forlate min side. Så, da la jeg et par godbiter på bakken og klarte å forflytte meg litt mens hun spiste, sånn at jeg kunne skape litt avstand mellom meg og henne.

RO-TRENING I SKOGEN
Jeg pleier å trene ro i skogen fra valpen er helt liten. Og i dag var det varmt nok til å ta en første økt med Clara. Jeg satte meg rett og slett på krakken med Clara i fanget. Satt der og hørte på fuglesangen med lukkede øyne og så for meg at snøen og isen var borte.  sovna omtrent med det samme. Så, da kunne vi gå videre.

SITTE I FRONT MED KONTAKT
Jeg fortsetter med å bruke belønningsord og trene på at Clara skal sitte pent med front rett mot meg. Uten å hoppe, klatre eller stampe med bena. Trener også på å øke avstanden til henne og øke tiden hun skal sitte stille. Vi har holdt på med dette mange økter i dag. – både inne i stua og på terrassen.

-------

Dagens tur gikk altså til nærområdet. Så langt har jeg holdt meg på den sikre siden og kun dratt til et skogsområde der jeg aldri møter noen. Men, etter en uke hos meg, tenkte jeg i dag at jeg med Clara kunne ta sjansen på å møte andre på tur i området.  Vel, bortsett fra oss var det bare en jogger til stede.

På kvelden ble det litt miljøtrening. Jeg tok med Clara på Åpen Dag på hundesenteret Dyrebar Omsorg her på Ås. Der var det diverse hundeeiere med sine hunder av forskjellige raser. Clara fikk sitte på fanget mitt og hilse/lukte på en nakenhund og en irsk ulvehund. Hun virka trygg og fornøyd. Sovna nesten på fanget mitt. Ville fortsatt spise godbiter av hånda mi selv om det var hunder som bjeffa.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar