tirsdag 14. mars 2023

13.03 Clara er hjemme

 

Bildet er tatt av oppdretter.

Ja, dette var dagen jeg hadde gruet meg litt til i det siste. Værmeldingene var nemlig dystre – mandag skulle det komme store mengder snø, og bli vanskelige kjøreforhold. Og akkurat DEN dagen skulle jeg kjøre hjem fra Sverige med en liten valp i bilen.

Vel, vi starta tidlig. Jeg var hos oppdrettere Gunilla og Lars allerede kl. 09 og etter en time med litt kaffe og dokumentgjennomgang, starta jeg på turen mot Ås i 10-tida.

Clara holdt konsert de første 20 minuttene og så ble det helt stille i kaninburet på passasjersetet. Hun sov godt. Da hun begynte å bli urolig etter ca. en time, prøvde jeg meg på en luftepause.  Men, hun så ganske ulykkelig ut der hun stod skjelvende i snøen i fire minus, og ville bare inn i bilen. Neste forsøk, etter å ha fått litt mat, gikk bedre. Enda to stopp ble det underveis, og da var humøret bedre, hun prøvde seg til og med på litt lek i snøen. Underveis fikk hun to måltider og det ble litt bommelom også.



Den siste timen fikk hun være i buret sammen med Joy, Når jeg henter valp, prøver jeg alltid å få til at den kan få være sammen med den voksne en del av turen. Interessant å observere Joy, hun gav kraftig beskjed om at Clara fikk holde seg unna rumpa hennes og Clara hylte. Jeg sa selvsagt ingenting og alt roa seg. Kjapt sov lille valpen i et hjørne og lot Joy være helt i fred. Bilde fra webkamera i bilen.

Vel i hus, etter ca. 7 timer på tur, undersøkte vi først hagen. Joy var mildere stemt mot Clara enn hun var i bilburet. Inne raste Clara omkring. Jeg la fram noen hundeleker. Som, jeg hadde forventa, valgte hun en dorullhylse framfor de kjøpte lekene. Men, aller helst ville hun ligge i fanget, der roa hun seg med det samme.

Som «vanlig» er også denne labradorvalpen et matvrak. Disse labradorene er virkelig ekstremt glade i mat. Forventningene like før serveringen av kveldsmaten må vel nærmest kunne karakteriseres som ekstatisk, med klatring oppover bena mine og ivrig snusing. Vel, første kvelden er nesten alt lov. Men, fra i morgen blir det litt strengere ifm. måltidene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar