mandag 25. april 2011

25.04 Fellestrening på Ås




















Ikke så langt å dra på trening i dag, kun noen km til de fine jordene til Mona. Og jammen ble vi 10 ekvipasjer på trening, med stort og smått. Det som var ekstra gøy var at vi hadde med oss tre damer som trener lydighet på Antrozoologisenteret, og altså har retrievere - en Golden, en Toller og en Labrador. Så var vi 7 stk fra avdeling Østfold med Labradoren.

Siden det var noen som var helt ferske og flere som trengte basic trening, begynte vi med jaktlydighet på jordet, - gå fot fram og tilbake. Carmen var ukonsentrert, synes jeg, men det har nok rett og slett blitt litt mye trening på henne i påska. Slitsomt å være hund når den tobente har så mange fridager!

Vi delte litt på oss og ”min” gruppe begynte med å legge ut nærsøk med smådummyer rundt en veltet rot. Så sjekka vi ut om hundene skjønte nærsøkssignalet. Carmen lå for øvrig på teppet sitt og slappa av mens dette pågikk.

Deretter tok vi en runde med ”firkanten” - vel og merke med grønne (ikke hvite) stenger. De ferske fikk prøvd seg på trinn 1 - altså sende tilbake til synlige. Gøy å se så flinke de var! Med Carmen testa jeg ut trinn 2, og erfarte, som før, at jeg må være TYDELIG med signalene - da går det greit.

På slutten fikk vi også tatt en runde med vilt - moro for de som ikke har fått prøvd det så mye.

Dermed er påska over. Og når regnskapet skal gjøres opp har vi vært med på fellestreninger daglig, fra Palmelørdag til i dag, bortsett fra én dag. Erfaringen er at det ble litt for mye for Carmen, nå på slutten. Håper hun tilgir meg! Jeg mener, - det er jo bare helt unikt med så mange fridager i et aldeles fantastisk vær. Det har jo vært sommer hele uka!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar