torsdag 21. april 2011

21.04 Vilttrening















Med fire ender og en fasan i sekken dro vi av gårde på trening i dag. En treningskompis hadde i tillegg en due, en nøtteskrike og tre alker. Dagens hovedtema var feltsøk med vilt.

Men, først fikk hundene hilse på et par hester. Bra miljøtrening!

Vi gjorde treningen systematisk med å legge ut to felt, ett enkelt og ett litt vanskeligere. Også merka vi alle stedene vi la fugl. På den måten hadde vi et enkelt felt som backup hvis vi skulle oppleve at en hund “gikk tom”. Poenget med merkingen var både å kunne observere hunden når den var ved et vilt, og også kunne legge ut feltet på nytt, uten å skape masse “dødvitringer”.

Vi kjørte søket i to omganger, og hundene klarte seg bra. Carmen er virkelig spontan på vilt. Hun hadde muligens en liten nølefase på nøtteskrika, men eller hadde hun superkjappe opptak og fine avleveringer.

Mellom de to feltsøkene trente vi med dummyer. Ingen av hundene hadde noen problemer med å skifte mellom vilt og dummyer.

Vi la ut dirrigeringer i to retninger, og det var jo litt spennende om hundene ville holde seg på jordet og gå i den retningen de ble dirigert, eller dra opp i skogen mot viltfeltet. Glade ble vi, da de gjorde den oppgaven vi ba dem om.

Litt markeringer trente vi også, med ganske så små dummyer.

Alt i alt en flott dag, med gode treningskompiser i flott vær!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar