lørdag 16. april 2011

16.04 Fellestrening på Nesodden








Bare man VIL trene sterkt nok finnes det ingen hindringer. Ikke verst av en småbarnsmor å ta med toåringen på jakttrening. Vogn med gode hjul på linja på jordet. Og for en engel av en toåring! Han var tålmodig med i fire timer. Carmen syntes han var helt topp, selv om hun aldri hadde sett ham før. Herlig!

Vi begynte med å legge ut tre områder på tre forskjellige ”øyer” på jordet. Så var det å sende til områdene, da, etter å ha kasta forstyrrelser. Vi prøvde også på å sende ut neste hund når én hund var på vei hjem. God trening for hundene, det.

Bra med en bekk i nærheten, for de firbente ble varme og svette i det fine været. Carmen løp rundt i vannet og drakk samtidig.

Neste øvelse var nærsøk. Vi la ut to områder som vi gikk tilbake til etter en pause. Små dummyer og tennisballer. Så gjorde vi som vi lærte i helgen, med å sette hunden igjen, legge/kaste en dummy foran føttene til fører og bare blåse nærsøk (uten håndsignal).

Og på slutten stod vi ved hver vår ”øy” og kasta markeringer for hverandre. Også dobbeltmarkeringer. En liten nøtt for meg er hvordan jeg skal sende ut Carmen på markering nummer 2. Det er det med å lese henne på hvor mye hun husker av den siste hun skal hente…

En utrolig flott dag!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar