onsdag 20. april 2011

20.04 NLM-trening









Ja, nå er vi i gang - med NLM-trening. Altså trening til Norsk Lag Mesterskap. Dette arrangeres første helg i juli, og er for alle avdelinger i Norsk Retriever Klubb. Fra Østfold skal vi stille to lag, og laget mitt er altså i gang med trening.

Påske - ingen hindring - vi trener uansett!

På forhånd var det lagt ut dummier ved en stor rot; - der henta hundene på forrige trening. Vi begynte med å gå ut til et nytt område og legge ut dummier. Så var det tilbake til startpunktet og sende på de “blinde” - altså opp til rota. For så å sende til det kjente området vi nettopp hadde lagt ut til. Og etter hvert samtidig til hvert vårt område. Hundene klarte dette ganske bra, faktisk!

Så sendte vi til to andre “blinde” områder, hvor de også var forrige gang på trening. Ett av dem var et nærsøkesområde hvor det var gravd ned bitte små dummyer. Jeg strevde litt med å få stoppet Carmen i forkant av å sette henne i nærsøk. Hvor bra stoppsignalet funker er helt klart setting-avhengig.

Så tok vi en tur ut på jordet. Gjelder jo å benytte anledningen nå, før de pløyer opp alt som er. Der satte vi ut gjerdestolper i firkant. Oppgaven var å sende hunden rett ut, til stolpen lengst unna. På neste runde var oppgaven å stoppe Carmen på midten, for så å sende henne til en av sidene. En liten påminnelse om å forlange bli til en har gjort klart håndsignalet OG gitt den verbale kommandoen.

Fortsatt på jordet stod kasteren på andre siden av en “kløft” og et gjerde. Dermed måtte hunden springe ned i kløften, opp av kløften, og forsere et gjerde for å finne dummyen. Carmen nølte litte granne med gjerdet på første apporten, men på den andre gikk hun kjapt gjennom.

Til slutt tok vi en runde med feltsøk og hadde to og to hunder ute i feltet av gangen. Det ser ut som Carmen takler det helt greit; - hun er mest opptatt av å jobbe, og bryr seg ikke så mye om en annen hund som er ute på søk samtidig.

Før vi dro hjem måtte vi selvsagt se på de fine valpene til Kari. Nå har de allerede rukket å bli 5 uker! Jammen har de fått tenner også!!




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar