onsdag 6. april 2011

06.04 Jakttrening på barmark - uten tåke!




Tenk - endelig en hverdagskveld med jakttrening på barmark. Og denne gangen helt uten tåke! Men, med en del gjørme. Uansett - jeg foretrekker gjørme framfor snø!!

Vi begynte med å lage oss to områder; - ett ute på jordet ved noen traktordekk, og ett på andre siden av en bekk. Deretter gikk vi helt ned på jordet til en annen bekk, og fikk en medhjelper til å kaste markeringer for oss - over bekken.

Jeg synes stort sett Carmen markerte bra. Også er det litt spennende dette med å ta i bruk forskjellige kommandoer for markering og dirigering. Det har jeg jo begynt med, og jeg tror hun skjønner noe av det.

Hun markerer, for så å ta blikk-kontakt før hun løper. Skulle jo ønske hun ikke tok blikk-kontakt, så det får vi bare jobbe med framover. For øvrig virker det som hun på tross av blikk-kontakten husker godt hvor dummyen falt.

Etter økta med markering la vi igjen mange på samme sted, og hadde nå tre områder vi kunne sende til. Med Carmen prøvde jeg både å sende henne sidelengs og også bakover.

Vi prøvde også med forstyrrelse, som var litt tett på ett av områdene, men det viste seg å være litt VEL vanskelig for henne.

Helt til slutt fikk vi prøvd oss på dobbeltmarkeringer på et annet jorde, på andre siden av bekken. Erfarte første gangen at hun nok misforstod når jeg ba henne markere også kast nr to, slik at hun fikk et knallingsforsøk.

På andre forsøket brukte jeg bevisst kommandoen jeg har innført for markering på første hun skulle hente (som var den sist kasta). På andre, som det altså var lengst tid siden hun hadde sett, prøvde jeg meg med dirigeringskommandoen. MEN, det var tydelig at det ble feil. Da løp hun ut et stykke, bråvendte og så på meg. Litt artig, i grunn. Det kan jo dermed se ut som hun skiller på kommandoen. At hun forhåpentligvis skjønner at Apport betyr “hent den du så”….? Og siden jeg ikke sa “apport”, men “gå”, så ble hun forvirra.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar