mandag 4. april 2011

04.04 Kiropraktor og hjelpeinstruktør på grunnkurs 5



Ny runde hos kiropraktoren i dag. Carmen var langt mindre redd enn forrige gang, også denne gangen suverent flink til å stå og ligge rolig. Låsningene hadde sluppet bra, så ikke noe behov for mer kiropraktor med det første. Men, jeg ble bedt om å massere nakke og skulder på Carmen framover.

Carmen var mer elektrisk enn ved forrige besøk. Hun fant jo ut sist, at hun fikk griseøre til slutt, og det var åpenbart at hun venta på nettopp det underveis i konsultasjonen. Du verden, hvor mye energi det er i den lille kroppen - det bare bobler over!

Etter kiropraktortimen droppa jeg altså å sykle med henne i dag. Det ble litt tur i bånd før vi dro av gårde på grunnkurset, hvor jeg er hjelpeinstruktør.

Dagens temaer på kurset var innkalling, pent i bånd, kontakt med sikk-sakk, noen agilty hinder og en liten start på apportering.

Det slår meg hvor annerledes det er å ha kurs for alle typer raser kontra å trene bare retrievere. Unektelig enklere å forholde seg bare til det siste.

Ellers trener Carmen på flat dekk flere ganger om dagen inne. Dette er “øvelsen” hun må gjøre både for å bli sluppet ut, mens hun ligger og venter på at jeg skal få kledd på meg og gjøre meg klar for å dra ut på noe på kvelden, og selvsagt før hun får maten sin.

Hun begynner å skjønne det. Legge seg gjør hun uten at jeg sier noe som helst. Men, så var det det med å få haka i gulvet, da. Der har hun også begynt å skjønne det, så hun legger gjerne hodet på den ene labben. Men, jeg vil at hun skal legge hodet mellom labbene, så da retter jeg litt på henne. Hun kan bli liggende ganske lenge, og er faktisk ikke så elektrisk heller. Det går framover!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar